8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
İstanbul 8 Mart Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları mitinge ilişkin TMMOB'de basın açıklaması yaptı

İSTANBUL (AA) - İstanbul 8 Mart Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapacakları mitinge ilişkin Makina Mühendisleri Odasında basın açıklaması yaptı.

TMMOB İstanbul Şubesinde, grup adına ortak açıklamayı okuyan platform üyesi Fidan Ataselim, savaşlara karşı kalıcı bir barışın inşa edilmesi talebi için kadınlarla dayanışmayı ördüklerini belirtti.

Ataselim, son 8 ayda Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul’da patlayan bombalar nedeniyle Cizre, Nusaybin, Sur, Silvan ve Silopi’de onlarca kadının kaybettiğini ifade ederek, "Kadınlar ve çocuklar sokaklarda hedef alınırken, hep birlikte ses çıkararak dayanışmayı büyütüyoruz” dedi.

Kadınlar olarak güvenceli bir iş ve güvenli bir gelecek istediklerini kaydeden Ataselim, "Bugün müjde gibi sunulan esnek çalışma, doğum yardımı diye çıkartılan istihdam paketleriyle sermayenin çıkarları korunurken, kadınlara güvencesizlik dayatılıyor. Özel istihdam büroları, kiralık işçilik ile köleliğin yasalaştırılmasına karşı direniyoruz. Bir yandan emeğimiz gasp edilirken, her gün yapılan yeni zamlarla yoksulluk artıyor. Kadınlar yoksullaşıyor, iş hayatından daha da uzaklaştırılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Ataselim, "Şimdiye kadar haklarımızı ve özgürlüğümüzü nasıl kazandıysak yine kazanacağız. Yaşasın 8 Mart, yaşasın dayanışma" dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.