8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
HDP, 8 Mart'ın resmi tatil olması için kanun teklifi verdi

TBMM (AA) - HDP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi tatil olması için kanun teklifi verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, teklifle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Kerestecioğlu, Türkiye'de kadın hakları alanında birçok sorun bulunduğunu, kadına yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek, bununla birlikte kadınların yürüttüğü mücadeleyle kazanımlar da sağlandığını ifade etti.

Dünyanın birçok yerinde yaşanan savaşlara karşı en güçlü kampanyaların kadınlar tarafından yürütüldüğünü, 8 Mart'ın kadınların taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdikleri gün olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkede 8 Mart'ın genel tatil günlerinden biri olarak kabul edildiğini anımsattı.

HDP Adana Milletvekili Beştaş da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün "sipariş toplantılarla özünden koparılmaya çalışıldığını" kaydetti.

Türkiye'de kadın hareketinin haklarını alma noktasında güçlü mücadeleler sürdürdüğünü belirten Beştaş, "8 Mart'ın tatil olması talebimizin kabul edilmesi kesinlikle zorunlu" dedi.

Kadına yönelik şiddetin, istismarın, baskının artış göstermesinin "İktidardaki partinin kadına bakış açısıyla doğrudan ilgili" olduğunu öne süren Beştaş, Meclis'te kadın milletvekili oranının yüzde 50'ye ulaşmasını yakında başaracaklarını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.