8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:- "Kadın ne denli güçlü ise toplum da o denli güçlü olacaktır. Toplumumuzu güçlü kılmak için, önce kadınımızı güçlü kılmak zorundayız"

ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Kadın ne denli güçlü ise toplum da o denli güçlü olacaktır. Toplumumuzu güçlü kılmak için, önce kadınımızı güçlü kılmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, toplumun kadına yüklediği aile içi görevler nedeniyle üst düzey yönetim kademelerindeki kadın sayısının erkeklerin oldukça gerisinde kaldığını vurguladı.

Allah’ın kadınlara bahşettiği annelik sıfatı nedeniyle geri plana itilmesi, evlerine hapsedilmesi, canlarına kıyılması, iş yerlerinde hak ettiği görevlere getirilmemesi ve işten çıkarılacaklar listesinde en üst sıraya oturtulmasının hem İslam hem de insanlık adına kabul edilemeyeceğini belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler, kadınlarımızı da yanımıza aldığımızda bir kat daha güçlü olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl ki kadınlarımız, erkeklerle omuz omuza mücadele etmişse, şimdi de biz erkekler kadınlarımızın hakları için birlikte omuz omuza mücadele etmeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, bir zincirin gücü, en zayıf halkasının gücü kadardır. Kadın ne denli güçlü ise toplum da o denli güçlü olacaktır. Öyleyse toplumumuzu güçlü kılmak için, önce kadınımızı güçlü kılmak zorundayız. Toplumsal eşitliği sağlamak için, önce diğer yarımız olan kadınların toplum içindeki eşitliğini sağlamak zorundayız. Toplumumuzu zengin kılmak için, önce kadınlarımızı her anlamıyla zengin kılmak zorundayız"

Koncuk, başta şehit anneleri olmak üzere, hayatın yükünü omuzlayan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.