Konya'da dolmuş ücretlerine zam yolda!

Konya'da dolmuş ücretlerine zam yolda!
 Editör
Konya'da dolmuş ücretlerine zam yolda. Aydınlık Durak Başkanı Mustafa Çalışkan, ekonomik şartlar ve artan maliyetler nedeniyle zam yapılması gerektiğini, gerekli görüşmelerin yapıldığını açıkladı

Aydınlık Durak Başkanı Mustafa Çalışkan, ekonomik şartlar ve artan maliyetler nedeniyle dolmuş ücretlerine zam yapılması gerektiğini açıkladı.

Başkan Çalışkan, 1 Ocak 2024'ten itibaren her ürüne zam gelmesine rağmen, dolmuş ücretlerinin Ağustos 2023'te yapılan son zamdan beri güncellenmediğini belirtti.

dsc-0287.jpg

''KONYA'DA DOLMUŞA ZAM YOLDA''

Şoförlerin memnuniyetsizliğinden ve işten ayrıldıklarını aktaran Çalışkan, "Mevcut indi-bindi ücreti 11 TL iken, zam sonrası bu ücretin 15 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 13 TL olan bazı noktalarda ise ücret 17 TL'ye, 15 TL olan noktalarda ise 20 TL'ye çıkacağını ön görüyoruz. Dolmuş ücretlerine yapılacak zammın sadece maliyetleri karşılamakla kalmayacak aynı zamanda şoförlerin memnuniyetini de artıracak. Araç çalıştıranlarında masrafların artması sebebiyle kazançlarında gözle görülür düşüş yaşandığı için zorluk çekiyoruz. Konya'da deneyimli ve şehri bilen şoför bulmak gerçekten zor ve bu değerli çalışanlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Yapılacak olan zam şoförlerin mesai ücretlerine de yansıyacak, bu sayede daha motive ve memnun bir çalışma ortamı sağlanmış olacak. Bu durumun hem yolculara daha iyi hizmet sunulmasına hem de dolmuş sektörünün daha sağlıklı bir şekilde işlemesine katkıda bulunacağına inanıyoruz'' dedi.

dsc-0286.jpg

''BAŞKAN KARABACAK GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAK''

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak tarafından yapılan görüşmelerin ardından önümüzdeki hafta içinde zammın resmi olarak açıklanması bekleniyor.

dsc-0288.jpg

Cumhuriyet Dolmuşunda görev yapan şoförlerden İsmail Nurkoyuncu," Yapılması gereken zam mal sahiplerini kadar bizleri de etkiliyor. Şu an olan ücretler yeterli değil, masraf ve ücretlerimizi karşılamıyor. Enflasyon altında kalıyoruz. Bu zammın şoförlerin maaşlarına da yansıması gerekiyor. Aksi takdirde şoför bulmakta zorlanacağız ve bu durum tüm sektöre zarar verecektir" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.