8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Kendirli ve CHP Kırşehir İl Başkanı Zengin, mesaj yayımladı

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ve CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kendirli, mesajında, tüm kadınların eşitlik, adalet ve daha huzurlu bir hayat sürmeleri gerektiğini belirterek, kadınlara hak ettiği değeri vermeyen ülkelerin medeniyet yolunda geri kalacaklarını vurguladı.

Kendirli, şunları kaydetti:

"Aile ve toplum arasında köprü görevi üstlenerek sosyal sistemin işleyişine katkıda bulunan kadınlar, bir yandan çocukların hayata hazırlanmasında görevler üstlenirken bir yandan da günlük yaşamın getirdiği sıkıntıların birlikte göğüslemesinde ve sorumluluğun paylaşılmasında önemli rol almaktadır. Ülke olarak amacımız kadınlarımızın ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda daha çok yer alarak, saygın bir konuma gelmesini sağlamaktır. Yaşamın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizi büyüten, yetiştiren, eğiten, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşaması, her alanda daha çok iş ve emek üretmesi dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

Zengin ise mesajında Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahiplerinin kadınlar olacağını belirtti.

Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınların özgürleşmesi gerektiğini savunan Zengin, şöyle devam etti:

"Kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir. Ülkemizi daha ileriye taşıyabilmek için bütün kadınlarımız evlerinden çıkmalı, siyasete katılmalı ve seslerini yükseltmelidirler. Kadınlarımızın barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancımız tamdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi de hiç şüphesiz kadınlarımız olacaktır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.