8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel:- "Ülkelerde ne kadar demokrasi varsa o kadar eşitlik var. Tıpkı evlerimizin içi gibi. Ne kadar demokratsak evde de o kadar eşitiz"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, ülkelerde ne kadar demokrasi varsa o kadar eşitliğin olduğunu belirterek, "Tıpkı evlerimizin içi gibi. Ne kadar demokratsak evde de o kadar eşitiz" ifadesini kullandı.

Demirel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Çocukken sokakta yere çizgi çizer, çizginin dışına çıkınca yanardık. Dünyaya gelişimizle oyunumuzun çizgisi hepimiz için çiziliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Demirel, şunları kaydetti:

"Kadınların oyun alanı dar, çeperi ince, sanki hemen yansın diye. Erkeklerin oyun alanı daha büyük ve çeper kalın, faul alanı geniş olsun diye. Aslında ülkelerde ne kadar demokrasi varsa o kadar eşitlik var. Tıpkı evlerimizin içi gibi. Ne kadar demokratsak evde de o kadar eşitiz. Bir de evin dışı var ki komşun aç ve evinde yemek yoksa bil ki mutfağına hırsız ya giriyor ya da girdi. Komşun evsiz ve ev alacak parası yoksa bil ki ya misafir edeceksin ya da evi bırakıp başka yere gideceksin. Şüphesiz sorunlar evrensel. Çözümler ise her milletin kendi kültürel dokusunda yerelde aranmalı. O nedenledir ki uluslararası metinler yol gösterici olsa da cevaplarımızı kendimiz oluşturmalıyız. Demokrasi cinsiyet ayırmaz. Ayıran ayrılır, horlayan horlanır, dışlayan dışlanır. Birinci sınıf vatandaş derseniz gizli hiyerarşinizdeki ikinci sınıf vatandaşı alenileştirmiş olursunuz. Bilmeliyiz ki sokaklar çamurlu ise ayakkabılarımız temiz olamaz. Son söz, usta ozan Neşet Ertaş'tan 'Kadın insan, erkek insanoğlu'. Günümüz kutlu olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.