8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kırşehir Valisi Şentürk ve Belediye Başkanı Bahçeci, mesaj yayımladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir Valisi Şentürk, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünya kadınlarının daha iyi şartlarda yaşamak için verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğunu belirtti.

Kadınların, milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en kıymetli taşıyıcıları olduğunu vurgulayan Şentürk, kadınlara, hayatın tüm alanlarında hak ettiği değerin verilmesi, onların yüceltilip saygınlıklarının arttırılmasının herkesin görevi olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Yüce dinimiz daima kadınlara gerçek değerini vermiş, onların haklarını ve onurunu koruyan bir din olmuştur. Sevgili Peygamberimizin rahmet mesajlarını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren, en büyük mücadelelerinden biri de kadın hakları mücadelesi olmuştur. Bu konuda Peygamberimiz, 'Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır' buyurmuşlardır. Günümüzde yapılan düzenlemelerle kadınlarımızın haklarının korunması yönünde önemli mesafeler alınmıştır. Emeği ve fedakarlığı ile toplumumuzun temelini oluşturan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyorum"

Belediye Başkanı Bahçeci ise mesajında toplumun ve ailenin en önemli yapı taşının kadınlar olduğunu belirtti.

Kadının fedakarlığın, şefkatin, sabrın ve özverinin sembolü; toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren kadınların daima özveri ve sevginin kaynağı olduğunu vurgulayan Bahçeci, sözlerine şöyle devam etti:

"Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakar kadınlarımızın, toplumsal hayatta hak ettiği yere gelmesi katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi tüm toplumun sorumluluğundadır. Eşimiz, arkadaşımız, kızımız, ablamız, kardeşimiz olarak hayatımızın her noktasında önemli bir yerde bulunan kadınlarımız bugünümüzün ve geleceğimizin en kıymetli değerleridir. Bizler kadınlarımızı senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Başımızın tacı kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.