Kudüs şehidi Hasan Saklanan için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılanacak

Kudüs'te işgalci israil polisi tarafından şehit edilen Türk vatandaşı Hasan Saklanan için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılınacak

Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı bulunan Kepez Mahallesinde imam hatip olarak görev yapan Hasan Saklanan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kafilesi ile Ürdün üzerinden gittiği Kudüs'te Mescidi Aksa'ya girmeye çalışırken İsrail polisinin sert müdahalesiyle karşılaştı. İçeri alınmayan Saklanan, cebinde taşıdığı bıçakla, İsrail polisini yaraladı. Polisi bıçaklayan imam, başka bir polis tarafından silahla vurularak öldürüldü. Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa İl Müftülüğünde 6 yıldır kadrolu imam olarak görev yaptığı öğrenildi.

gmfjzu0xkaa0zn.jpeg

AİLEYE HABERİ MAHALLE MUHTARI VERDİ

İmamın görev yaptığı kırsal Kepez Mahallesindeki ailesine acı haberi mahalle sakinleri verdi. Acı haberi alan imamın eşi Fatma Saklanan, gözyaşlarına boğuldu. Acılı kadını, komşuları teselli etmeye çalışırken, çocukları ise annelerine sarılarak olayın şokuyla neye uğradıklarını şaşırdı.

Kudüs şehidi Hasan Saklanan için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılanacak

Mahalle muhtarı İbrahim Bozancı, "Mekanı cennet olsun. Bizim caminin imamıydı. Oraya gideceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ben Urfa'da ölüm haberini aldım. 4 tane küçük çocuğu geride kaldı. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi. Acılı haber ile şoka uğradıklarını belirten mahalle sakinlerinden Ömer Bozkuş, "Gayet sakin biriydi. Bizim köyün imamıydı. Biz ondan razıydık, Allah'ta ondan razı olsun" şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinden Salih Bozancı ise imamın Gazze olaylarına çok üzüldüğünü, ne zaman İsrail askerleri, Filistinlileri öldürse sürekli onlar için ağladığını söyledi.

gmaqcjtwaaihxmv.jpeg

HAMAS: MESCİD-İ AKSA ŞEHİDİ İLAN EDİYORUZ!

Hamas, Kudüs'te şehit olan Hasan Saklanan'a ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu anlayışla Kudüs’te kahraman eylemi gerçekleştiren Türk şehidi Hasan Saklanan’ı selamlıyor; onu Filistin, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz.” denildi.

gmbnhp-wyaaaicc.jpeg

HANİYE AİLEYİ ARADI

Hamas Siyasi Büro Başkanı ve eski Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Kudüs’te şehit düşen Türk imam Hasan Saklanan’ın ailesiyle görüştü. Şehit imam Saklanan’ın babası ve ağabeyiyle görüşen İsmail Haniye, başsağlığı temennilerini ileterek dua ve niyazlarda bulundu.

Öte yandan Hasan Saklanan'ın cenazesi Harem-ü Şerif bölgesinden çıkarılarken Filistinli çocuklar tekbir getirdi.

Kudüs şehidi Hasan Saklanan için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılanacak

SULTAN SELİM CAMİİ’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Hasan Saklanan için Cuma günü Konya'da gıyabi cenaze namazı kılınacak. 3 Mayıs Cuma günü Sultan Selim Camii’de cuma namazı çıkışında kılınacak cenaze namazının ardından Şehit Hasan Saklanan ve 7 Ekim’den bu güne şehid düşen tüm Gazze ve Filistin halkı için dua programı düzenlenenecek:

whatsapp-gorsel-2024-05-02-saat-13-57-19-d348a36b.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.