8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, şehit ve gazi eşleri ile sivil toplum kuruluşu yöneticilerini yemekte ağırladı - Şeyma Şahin: - "Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en öneml

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, şehit ve gazi eşleri ile sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle yemekte bir araya geldi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Şahin'in eşi Şeyma Şahin'in ev sahipliğinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarıyer Vilayetler Evi'nde yemek düzenlendi. Şehit ve gazi eşleri, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte konuşan Şeyma Şahin, kadınların, toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının gelişmişliğin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Şahin, kadınların, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatarak, "Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın sayısının artması, övünç kaynağımızdır. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur. Kadınlarımızın hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.

- "Kadınlarımız, insanlığın kalbidir"

Kadınların öncelikle birer "birey" olarak toplumun en önemli unsuru olduğuna vurgu yapan Şahin, kadınların aile kurumunun temel taşı olarak toplum ve aile hayatının en önemli aktörü olduklarını dile getirdi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Şahin, şunları kaydetti:

"Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız, insanlığın kalbidir. Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Anadolu kadını, ülkesinin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında üzerine düşeni fazlasıyla yapmış; bugün gerek kamu, gerekse özel sektörde eğitim, hukuk, sağlık, sanat, politika, spor gibi birçok alanda üstün başarılara imza atmış ve atmaya da devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.