Meteoroloji uyardı, mayıs ayında Konya için yağış alarmı verildi!

Meteoroloji uyardı, mayıs ayında Konya için yağış alarmı verildi!
 Muhabir
Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Birçok ile sarı kodlu uyarı verilirken Konya’da yağışı beklendiği görüldü. İşte 6 Mayıs Konya hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Konya’da beklenen sağanak yağışın hafta sonu etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT!

Bölgede (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) bugün akşam saatlerinden itibaren 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Konya’da yarın (7 Mayıs) havanın 19 derece parçalı bulutlu olacağı belirtildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve taşra ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri şu şekilde paylaşıldı:

h1.png

h2.png

h3.png

h4.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.