8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Çubuk Belediye Başkanı Acehan: - "İnancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim her zaman başımızın tacıdır"

ANKARA (AA) - Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kadınların, Türk toplumu için inanç ve kültürlerinin gereği olarak her zaman baş tacı olduğunu belirtti.

Acehan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, hem ailenin hem de toplumun temel taşının kadınlar olduğunu belirtti.

Bir milletin geleceğini belirleyecek nesilleri yetiştiren kadınların, aynı zamanda toplumun kaderini de çizeceğine işaret eden Acehan, şunları kaydetti:

"Doğumdan ölüme kadar, hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, bizi eğiten, büyüten, yetiştiren, en kötü anımızda yanımızda olup yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız paylaşan fedakar kadınlarımız en değerli varlığımızdır. Toplumun temel taşı aile olduğuna göre, ailelerinde temel taşı hiç şüphesiz kadınlardır. Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde bulunmuşlardır. Bu anlamda fedakarlıklar ortaya koyan özellikle Türk kadını takdir kazanmıştır. Savaşlarda cephe gerisinin kahramanı olan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Cenneti annelerin ayakları altına seren bir dinin mensupları olarak bizler kadınlarımız için ne yapsak azdır. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim her zaman başımızın tacıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.