8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "İstiyoruz ki kadın girişimci sayımız hızla artsın ve erkek girişimci sayımızı yakalasın. Bu bizim idealimiz"- "Kadınlara şiddet olaylarının son bulduğu, kadınların ekonomide ve toplumsal yaşamda çok daha aktif rol aldığı bi

ANKARA(AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İstiyoruz ki kadın girişimci sayımız hızla artsın ve erkek girişimci sayımızı yakalasın. Bu bizim idealimiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kadınlarını yaşam içerisinde geri plana itmeye çalışan toplumların uygar sayılamayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, kadınların gücünün toplumların medeniyet ölçüsü olduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu mesajında şunları kaydetti:

"Hayatı kadınlarıyla eşit olarak paylaşmayı reddeden zihniyet, güçsüz, güvensiz ve geri kalmaya mahkumdur. Kadınlarımız iş hayatında daha çok yer alsın. Daha fazla kadın girişimcimiz olsun. Bizi doğuran, büyüten, hayat ortağımız, insanlığın bu güzel yüzüne saygıda ve değerde asla kusur etmeyelim. Eksikliklerini, şiddete yönelerek kapatacağını sanan aciz düşüncelere karşı kadınların gücü her zaman galip gelecektir. Annemiz, eşimiz, kızımız, arkadaşlarımız yani yeryüzünü güzelleştiren ve yaşanır hale getiren çok değerli kadınlarımızın, 8 Mart Günü'nü yürekten tebrik ediyorum."

Ailenin temel direği kadınların sanatta, sporda ve diğer alanlarda olduğu gibi iş dünyasında da büyük başarılara imza attığını belirten Hisarcıklıoğlu, "İstiyoruz ki kadın girişimci sayımız hızla artsın ve erkek girişimci sayımızı yakalasın. Bu bizim idealimiz. Kadınlara şiddet olaylarının son bulduğu, kadınların ekonomide ve toplumsal yaşamda çok daha aktif rol aldığı bir dünya istiyoruz. Türk iş dünyası adına, bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.