8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kocaeli'de kentin en işlek caddesine bini aşkın karanfil asıldı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yürüyüş Yolu Caddesi bini aşkın karanfille donatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce kentin en işlek caddesi olan Yürüyüş Yolu'na gerilen iplere asılan karanfiller vatandaşlar tarafından toplandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Çiçeklere, "Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun hayatın engelsiz sultanları" yazılı not iliştirdiklerini anlatan Aydınlık, "Böylece engelli kadınların toplumdaki yerine de dikkat çekmek istedik. Toplanan karanfillerin yerine gün içinde yenileri konulacak" dedi.

- "Engelli kadın olmak daha zor"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun görme engelli danışmanı Dilek Karaca ise engelli olmanın zor olduğunu, fakat engelli kadın olmanın daha zor olduğunu dile getirdi.

Engelli kadınların sorunlarına dikkati çekmek istediklerini anlatan Karaca, "İnsanı yetiştiren, emek veren kadının gününü bugün burada farklı bir şekilde kutlamaya çalıştık. Astığımız karanfillerle bu duygu ve düşüncelerimizi pekiştirdik" ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan Hatice Bolu da asılı karanfilleri görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek, bu anlamlı günde kadınları unutmayan yetkililere teşekkür etti.

Eşi ve kızları için karanfil alan Özcan Bayraktar ise belediyenin bu anlamlı günü karanfillerle kutlamasının güzel bir uygulama olduğunu ifade ederek, bütün kadınların gününü kutladığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.