8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kırıkkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi- Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Şahin: "Bir gün dahi kaybetmeden kadın hareketinin tüm talepleri yerine getirilerek gerekli önlemler alınmalı, düzenleme ve

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kader Atiye Şahin, bir gün dahi kaybetmeden kadın hareketinin tüm talepleri yerine getirilerek düzenleme ve uygulamaların yapılması gerektiğini söyledi.

Baroda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahin, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, kadınların eşit işe, eşit ücret talepleriyle 1857 yılında, adalet, barış ve eşitlik için başlattıkları uzun soluklu mücadelelerinin simgesi olan, hakları uğruna can verdikleri gün olduğunu söyledi.

Dünya Kadınlar Gününün gerek dünyada gerek Türkiye'de erkek şiddetine karşı mücadele günü gibi algılandığını ileri süren Şahin, "Bugün 1857 yılında başlayan kadınların eşit hak mücadelesi ilerlemek şöyle dursun, toplumda yaşama hakkı elde etme mücadelesine dönüşmüştür. Öldürülen her bir kadın kardeşimiz, hakları yolunda mücadele ederken, şiddete karşı koyarken öldürülüyor. Bir gün dahi kaybetmeden kadın hareketinin tüm talepleri yerine getirilerek gerekli önlemler alınmalı, düzenleme ve uygulamalar yapılmalıdır" dedi.

Şahin, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre sadece 2015 yılında 50 kadının evliliğini, 15 kadının ilişkisini sonlandırmak isterken, 130 kadının ise kendi hayatına dair bedensel, toplumsal ya da ekonomik bir başka hakkını kullanmak isterken öldürüldüğünü savundu.

Bundan sonra kadına karşı şiddetin, cinayetin ve bunların önüne nasıl geçileceğinin değil hak ve adalet arayışının ve bu arayışın nihayete kavuşmasının kutlandığı 8 Mart'ları temenni ettiklerini vurguladı.

Toplantıya, Baro Başkanı Avukat Erol Çakır ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

- Kadınlar için Konya gezisi düzenlendi

Öte yandan, Bahşılı Belediyesi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede yaşayan 90 kadın için Konya gezisi düzenledi.

Belediye önünden kadınları uğurlayan Başkan Uyar, bu yıl değişik bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, geziye katılımlarından dolayı kadınlara teşekkür etti.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak, kadın konusunun, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığını belirtti.

Kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Güngüneş, şunları kaydetti:

"Toplumsal hayat, kadın ve erkekle birlikte biçimlendirilir. Ama kadının önemi daha farklıdır. Sağlam bir annelik sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı bir nesil yetişecektir. Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.