8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Memur-Sen Çankırı Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Meydaneri: "Ekmeğini paylaşmayı, acıya ortak olmayı, yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi, geleneklerimizi ve hoşgörü dini İslamiyet'i çocuklarımıza yeniden aşılamak zorundayız"

ÇANKIRI (AA) - Memur-Sen Çankırı Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Kucaklama Taşı mevkisinde bir araya gelen sendika üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Anıt Alan'a kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kadın komisyonu başkanı Mehtap Meydaneri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Meydaneri, yaptığı konuşmada, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı. "Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen, evlatlarıyla sınanan kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun" diyen Meydaneri, 8 Mart'ın insan hakları temelinde, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış uluslararası bir gün olduğunu kaydetti.

Kadının hayatın her alanında aktif rol aldığını dile getiren Meydaneri, "Yaşamdaki bu öneme rağmen insan hakları konusunda ihlallere maruz kalan, zulüm ve şiddet gören, taciz edilen, işlerinde mobing uygulanan, çocuk yaşta evlendirilen, koca dayağı yiyen de yine kadındır" ifadesini kullandı.

Çankırı Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak üzerlerine önemli görevler düştüğünü anlatan Meydaneri "Ekmeğini paylaşmayı, acıya ortak olmayı, yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi, geleneklerimizi ve hoşgörü dini İslamiyet'i çocuklarımıza yeniden aşılamak zorundayız. Sosyal medyanın insanların hayatına etki konusunda koca bir dev haline geldiği bu teknoloji çağında ne izlediğimize, ne söylediğimize çocuğumuza nasıl örnek olduğumuza dikkat etmek en önemli ödevimiz" dedi.

Dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.