8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Erzurum'da bir grup kadın avukat, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla cezaevindeki 31 kadın tutuklu ve hükümlüye hediye götürdü

ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir grup kadın avukat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü 31 kadına, kişisel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çeşitli hediye paketleri götürdü.

Erzurum Barosu önünde grup adına açıklama yapan Kadın Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Avukat Kübra Ertugay Güven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını hatırlatarak, dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik sorunların somut olarak çözülmediğini savundu.

Kadınların, başta çocuklar olmak üzere toplum için her zaman görevlerini ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdiğini belirten Güven, şöyle konuştu:

"Biz kadınlar, ülkemizin tüm dünyada hak ettiği yeri alabilmesi, milli kalkınma ve aydınlanma yarışında mücadele etmeyi görev edindik. Daha iyi bir dünyada yaşamak için iyimserlik ve hoşgörüyle toplumu kucaklamaktan geri durmayan kadınların bugün karşı karşıya kaldığı ayrıştırıcı tutum oldukça acı ve üzücüdür. Kadınların toplumun kendisine biçtiği rolün dışında haklar kazanması ancak demokrasi, insan hakları ve eşitlik kavramlarının gelişmesinin sonucunda gerçekleşebildi."

Güven, Dünya Kadınlar günü dolayısıyla cezaevinde bulunan kadınları da unutmadıklarını ve hazırladıkları çeşitli hediye paketlerini onlara götürdüklerini sözlerine ekledi.

Grupta, 13 Ağustos 2015'te evinde nişanlısı tarafından öldürülen Burcu Şengel'in annesi Songül Şengel de yer aldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.