8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
TBMM Başkanı Kahraman, kadın milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi.

TBMM Tören Salonu'ndaki yemek öncesinde konuşma yapan Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve benzeri günlerin isabetli olduğunu belirtti.

Kahraman, "İlla o gün hatırlanacak diye bir şart olmamalı. Mesela Anneler Günü... Her gün, Anneler Günü... Dünya Kadınlar Günü; her gün Kadınlar Günü. Babalar Günü, her gün olmalı. Sembolize olsun diye konuyor. Doğru" dedi.

Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesinin çok eskiye dayandığını hatırlatan Kahraman, "8 Mart 1857'de New York'taki 40 bin dokuma işçisinin bir tekstil fabrikasında başlayan grevin bastırılmasında 129 kadın işçinin can vermesi, başlangıç olarak alınmış. Türkiye'de de ilk kez 1921 yılında, Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlamış. BM, 16 Aralık 1977'de Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul etti" diye konuştu.

Günün, sorunların ortaya konulabilmesi açısından olumlu tarafları olduğuna işaret eden Kahraman, şöyle devam etti:

"Olumsuz durumlar var; şiddet, cebir, kadına karşı ayrımcılık var. Güzel de günlerimiz var. Örnek hayırsever sultanlarımız var, Gevher Nesibelerimiz, Nene Hatunlarımız var. İlla gün dolayısıyla grevi, eski eksiklikleri değil, iyi tarafları da hatırlamamız lazım. Topyekün bir düşünce olmalı, bardağın dolu tarafını görmeliyiz. 'Şükür şükürü davet eder, ağlamak ağlamayı getirir' diye bir laf var. Onun için şükredeceğiz, durumu göreceğiz, daha iyi olacağız. Eşit olmak mı adaletli olmak mı? Adaletli olmak... Adalet mülkün temeli. Onun için adil olunması en doğrusu. Böyle gayretler için de bir vesile... İnşallah güzel günlere gideriz."

Kahraman, kadın milletvekillerinin odalarına birer gül gönderdiğini belirterek, "Tabii sizin zarafetiniz de bakış açınız da farklıdır" dedi. Kadın milletvekilleri de Kahraman'a teşekkür etti.

Yemeğe TBMM Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Ayşe Nur Bahçekapılı, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile bazı kadın milletvekilleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.