800 Yıllık Obruk Hanı iftar programına ev sahipliği yaptı

800 Yıllık Obruk Hanı iftar programına ev sahipliği yaptı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, merkeze uzak Obruk Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında hemşehrileriyle buluştu.

Karatay Belediyesi, Obruk Mahallesi’nde bulunan ve geçmişi 800 yıl öncesine dayanan Obruk Hanı’nda mahalle iftar programı gerçekleştirdi.

obruk-mahallesi-iftar-programi-7.jpg

Programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile Obruk, Katrancı, İpekler, Yavşankuyu, Sürüç, Köseali, Esentepe, Yenikent, Büyükburnak, Karadona ve Başgötüren Mahallesi ile yaylalarında ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona gelinen Obruk Hanı ile Kızören Obruğu’nun yanında hemşehrileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

obruk-mahallesi-iftar-programi-10.jpg

OBRUK HANI VE KIZÖREN OBRUĞU’NU TURİZMİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Hasan Kılca şunları söyledi; “Obruk ile birlikte Katrancı, İpekler, Yavşankuyu, Sürüç, Köseali, Esentepe, Yenikent, Büyükburnak, Karadona, Başgötüren Mahalleleri ile bu mahallelerimize bağlı yaylalarımızda oturan vatandaşlarımızla aynı sofradayız. Karatay Belediyesi olarak tüm mahallerimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Yanı başımızdaki Obruk Hanı, birkaç yıl önce virane bir haldeydi. Kısa süre içerisinde 20 milyon gibi bir bütçeyle restorasyonunu gerçekleştirdik. 800 yıllık Obruk Hanı’nı ve hanın yanı başındaki Kızören Obruğu’nun çevre düzenlemesini tamamlayarak burayı Konya’mızın ve ülkemizin turizminin hizmetine sunacağız. Çalışmalarımız süresince bizlere destek olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizi gerçekleştirirken muhtarlarımızla istişare ediyoruz ve bu istişareler sonucunda mahallelerimize ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Merkeze uzak mahallelerimizde yol çalışmalarımız, sosyal tesis çalışmalarımız, kilitli parke çalışmalarımız gibi birçok projeyi hep birlikte yürütüyoruz. Karatay’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

obruk-mahallesi-iftar-programi-6.jpg

TARİHİ HANDA İFTAR PROGRAMINDA BULUŞMAMININ MUTLULUĞUNU YAŞADIK

Karatay Kaymakamı Zafer Orhan da Obruk ve çevre mahallelerden iftara katılan vatandaşların Ramazanlarını tebrik etti. Obruk Hanı’nda iftarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Zafer Orhan, Obruk Hanı’nı bölge turizmine kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

obruk-mahallesi-iftar-programi-9.jpg

OBRUK HANI BÖLGEYE BÜYÜK DEĞER KATACAK

Bu tür buluşmaların vatandaşlar arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurgulayan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise; “Obruk Hanı’nın bölgeye tekrar kazandırılmasında Hasan Başkanımızın emeği çok büyük. Kendisine teşekkür ediyorum. Obruk Hanı bölgeye hem değer katacak hem de ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak” dedi.

obruk-mahallesi-iftar-programi-8.jpg

obruk-mahallesi-iftar-programi-1.jpg

obruk-mahallesi-iftar-programi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.