AB Bakanlığından Dünya Su Günü açıklaması

AB Bakanlığından Dünya Su Günü açıklaması
AB Bakanlığı:- "AB'ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon avro bütçeli 27 projeye başlandı"

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü'nde, AB'ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon avro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.

Dünya Su Günü dolayısıyla bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 22 Mart tarihinin, 1993'ten bu yana su kaynaklarının önemine dikkati çekmek ve sürdürülebilir yönetime katkı sağlamak amacıyla kutlandığı hatırlatılarak, “Su ve İstihdam” olarak belirlenen 2016 temasıyla suyun yeni istihdam olanakları yaratmak ve mevcut iş gücünün yaşam kalitesini artırmakta oynadığı rol vurgulandığı belirtildi.

Nüfus artışı ve sanayileşmenin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkisinin, etkin su yönetimiyle ortadan kaldırılabileceği kaydedilen açıklamada, su yönetiminin, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesinde de kilit bir rol oynadığı bildirildi.

Türkiye'de su yönetiminin, bu esaslar temelinde yeniden yapılandırılmasında AB'ye katılım sürecinin çok etkili olduğuna dikkat çekilen açıklamada, AB’nin su mevzuatına uyum çalışmalarının, Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında sürdürüldüğü ve bu çerçevede, su kanunu çalışmalarının da hızlandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, daha temiz içme ve kullanma suyu temini, halk sağlığının korunması amacıyla AB'nin 2007-2013 fonlarından toplam 650 milyon avro bütçeli 27 içme suyu ve atık su altyapı projesinin inşaatına başlandığı, AB fonlarından 2014-2016 için ayrılan miktarın da 79 milyon avro olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, su kalitesi alanında AB standartlarının uygulanması yönünde atılacak her yeni adımın, halkın hayat kalitesini ve refah düzeyini daha da yükselteceği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.