AB Irak Büyükelçisi Simonet:

AB Irak Büyükelçisi Simonet:
"Irak hükümetiyle insani yardım ve diğer alanlarda iş birliğini geliştirmek istiyoruz" "Irak'taki sorunların güçle değil diplomatik ve siyasi yöntemlerle çözülmesinden yanayız"

BAĞDAT (AA) - Avrupa Birliği (AB) Irak Büyükelçisi Patrick Simonet, ülkede siyasi ve ulusal uzlaşının sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, sorunların güçle değil diplomatik yöntemlerle çözülmesinden yana olduklarını belirtti.

Simonet, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Irak hükümetiyle insani yardım ve diğer alanlarda iş birliğini geliştirmek istediklerini dile getirdi.

"Irak'taki sorunların güçle değil diplomatik ve siyasi yöntemlerle çözülmesinden yanayız" diyen Simonet, ülkedeki tüm siyasi grupların bir araya gelerek sorunları diyalog yoluyla çözmesinin önemini vurguladı.

Simonet, Irak'ta son günlerde yaşanan hükümet karşıtı ayaklanmaları ise "barışçıl" şeklinde nitelendirerek, gösterileri desteklediklerini ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasını kabul etmediklerini söyledi.

Terör örgütü DAEŞ'le mücadele konusuna da değinen Simonet şunları kaydetti:

"DAEŞ, sadece Irak değil tüm dünya için tehlikedir. Irak'ın istikrarı tüm bölgenin istikrarı demektir. DAEŞ ile yürütülen mücadele önemli ancak yetersizdir. Bunun aynı zamanda siyasi reform ve ulusal uzlaşıya ihtiyacı var."

Simonet, terörle mücadele kapsamında Irak'a Avrupa'dan yabancı terörist akınının durdurulması için de çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.