AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Poupeau, Hatay'da

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Poupeau, Hatay'da
HATAY (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.Valilikten...

HATAY (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Topaca ile Poupeau, geçici koruma kapsamında Hatay'da misafir edilen Suriye uyruklu vatandaşlara yönelik devletin yardımları ve Avrupa Birliği'nin yapılabilecek destekler hakkında görüştü.

Hatay’da bulunmaktan ve dostane karşılanmaktan mutluluk duyduğunu belirten Poupeau, Türkiye'nin ve Hatay’ın insani anlamda sergilemiş olduğu engin misafirperverliğin tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Topaca da ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek kentte 402 bin Suriyeliyi misafir ettiklerini aktardı.

Suriyelilerin eğitim, sağlık, gıda ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlarının Türk hükümeti ve hayırsever vatandaşların yardımlarının yanı sıra Türk Kızılayı aracılığıyla karşılandığını anlatan Topaca, "Onlara ev sahipliği yapmayı sürdürüyoruz. Hatay’ın hoşgörüsü de bunu gerektirirdi zaten." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.