ABD adına olimpiyatlarda yarışacak ilk başörtülü sporcu

ABD adına olimpiyatlarda yarışacak ilk başörtülü sporcu
Rio'da bu yaz yapılacak olimpiyat oyunlarında eskrim dalında yarışacak Ibtihaj Muhammad, ABD adına olimpiyatlara katılan ilk başörtülü sporcu olacak

WASHINGTON (AA) - Brezilya'nın Rio kentinde bu yaz yapılacak olimpiyat oyunlarında eskrim dalında yarışacak Ibtihaj Muhammed, ABD adına olimpiyatlara katılan ilk Müslüman başörtülü sporcu olacak.

Muhammed, eskrim sporuna başörtülü olarak başladığı zaman da ABD adına bu dalda yarışan ilk Müslüman başörtülü kadın olarak tarihe geçmişti. Gerekli puanları toplayarak Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan Muhammed, bu alanda da başörtülü ilk Müslüman eskrimci olarak tarihe geçmiş oldu.

Biyografisinde, "Olimpiyatlarda yarışarak din, ırk veya cinsiyetin insanların hedeflerine ulaşmada engel olmadığını göstermek istiyorum" diyen Muhammed, bu sezonki 3 dünya kupasının 2'sinde bronz madalya elde etti.

Geçtiğimiz cumartesi günü Atina'daki müsabakalarda bronz madalya kazanan Muhammed, bu sonuçla matematiksel olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

30 yaşındaki Afro-Amerikalı sporcu, ABD ulusal eskrim takımında 'iki olimpiyat şampiyonluğu' bulunan Mariel Zagunis'in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.