ABD imalat sektörü toparlanıyor

ABD imalat sektörü toparlanıyor
Goldman Sachs raporu:- "Fed'in mart ayı imalat anketlerinde Philadelphia, New York, Richmond, Kansas City ve Dallas bölgelerinde üretim faaliyetleri bir önceki aya göre önemli oranda artış gösterdi"- "Şubat ayında kara ve deniz yoluyla yapılan lojistik ta

NEW YORK (AA) - Merkezi ABD'de bulunan uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Amerikan imalat sektörünün toparlanma sinyalleri verdiğini bildirdi.

Goldman Sachs'ın hazırladığı "ABD Üretimi Tehlikeyi Atlattı Mı?" adlı raporda, 2014 yılının ortasında petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD dolarındaki artışla yavaşlamaya başlayan ABD imalat sektörünün toparlanmaya başladığı belirtildi.

Raporda, ABD Merkez Bankasının (Fed) düzenlediği mart ayı imalat anketlerinde Philadelphia, New York, Richmond, Kansas City ve Dallas bölgelerinde üretim faaliyetlerinin bir önceki aya göre önemli oranda artış gösterdiği, toplamda bu beş bölgenin üretim sanayindeki artışın aydan aya tarihteki en yüksek yükseliş olduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca, şubat ayında kara ve deniz yoluyla yapılan lojistik taşımacılıktaki artışın ve üreticilerin envanterlerindeki düşüşün ABD'de imalat sektörünün toparlanmasına işaret ettiği vurgulandı.

Goldman Sachs, cuma günü açıklanacak ISM İmalat PMI Endeksinin de son 7 ayda ilk defa büyümeyi temsil eden 50 değerinin üzerine çıkarak 51'e ulaşmasını öngördüğünü belirtti.

Öte yandan, Fed'in faiz artırımına gitmesi halinde güçlenecek ABD doları ve ülkede otomotiv satışlarındaki artışın sınırlı kalmasına dikkati çeken Goldman Sachs, bu etkenlerin imalat sektöründeki toparlanmayı olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

ISM İmalat PMI Endeksi Şubat'ta 49,5 gelirken, piyasalar bu değerin Mart'ta 50,7'ye yükselmiş olmasını bekliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.