ABD'de idam

ABD'de idam
24 yıl önce bir denizciyi öldüren kişi idam edildi

JACKSON (AA) - ABD'nin Georgia eyaletinde, 24 yıl önce bir kişiyi öldüren mahkumun cezası zehirli iğneyle infaz edildi.

Yetkililer, 45 yaşındaki eski donanma mürettebatı Travis Hittson'ın Jackson eyalet hapishanesinde ölümcül dozda "pentobarbital" enjekte edildikten kısa bir süre sonra öldüğünü açıkladı.

Hittson, Nisan 1992'de kendisi gibi donanmada görevli olan arkadaşı Conway Utterback'i öldürmekten suçlu bulunmuş ve idama mahkum edilmişti.

Georgia Af ve Şartlı Tahliye Kurulu, salı günü görülen mahkemeden sonra Hittson'ın af talebini geri çevirmişti. Temyiz Mahkemesi de çarşamba günü Hittson'ın avukatlarının af talebini reddetmişti.

Aylar sonra yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden Hittson, kasten adam öldürme, ağır saldırı, suç işlendiği sırada ateşli silah taşıma ve hırsızlıktan suçlu bulunmuştu.

Hittson çıkarıldığı mahkemede, kendisi gibi denizci olan Edward Vollmer'in, Utterbeck'in kendilerini öldürme planları yaptığını söylediğini ve silah verdiğini belirtmişti.

Olayın ortaya çıkarılmasında yetkililerle işbirliği yapan Vollmer ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hittson, bu yıl eyalette idam edilen ikinci mahkum oldu. Georgia'da geçen yıl beş mahkumun idam cezası infaz edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.