ABD'de idam

ABD'de idam
Teksas'da 18 yıl önce 12 yaşındaki bir erkek çocuğunu öldüren mahkum idam edildi

HUNTSVILLE (AA) - ABD'nin Teksas eyaletinde 18 yıl önce 12 yaşındaki bir erkek çocuğunu öldüren mahkumun ölüm cezası zehirli iğneyle infaz edildi.

Yetkililer, 38 yaşındaki Pablo Lucio Vasquez'in Huntsville kentindeki eyalet hapishanesinde ölümcül dozda "pentobarbital" enjekte edildikten 24 dakika sonra öldüğünü açıkladı.

Vasquez, 18 Nisan 1998'de San Antonio kenti yakınlarındaki Donna kasabasında 12 yaşındaki David Cardenas'ı boğazını keserek öldürmekten suçlu bulunmuştu. Kafasının içinde sürekli sesler duyduğunu ileri süren Vasquez, çocuğu öldürüp kanını içmesini de kafasındaki seslerin söylediğini öne sürmüştü.

Mahkeme, avukatların müvekkillerinin akıl sağlığının yerinde olmadığına yönelik iddiasını geri çevirmiş ve Vasquez'i idama mahkum etmişti. Temyiz Mahkemesi, avukatların Vasquez'in cezasının ertelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Vasquez, yılbaşından bu yana Teksas'ta idam edilen altıncı mahkum oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.