ABD'li Müslümanlara seçimlerde oy kullanma çağrısı

ABD'li Müslümanlara seçimlerde oy kullanma çağrısı
ABD Kongresinin ilk Müslüman üyelerinden Ellison, ülkedeki Müslümanları oy kullanmaya çağırdı- Ellison:- "İslam karşıtı söylem bazı siyasetçiler tarafından bir propaganda aracına dönüştürülüyorsa, biz de oyumuzu kullanarak tepkimizi ortaya koymalıyız”- "B

WASHINGTON (AA) – MUHAMMED BİLAL KENASARİ - ABD Kongresi’nin iki Müslüman üyesinden biri olan Keith Ellison, bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde İslam karşıtı söylemlerin bazı siyasetçiler tarafından propaganda aracına dönüştürüldüğüne dikkati çekerek, "Biz de oyumuzu kullanarak tepkimizi ortaya koymalıyız" dedi.

Amerika’da yaklaşan başkanlık seçimleriyle Müslümanlar, aday adaylarının seçim kampanyalarının ana tartışma konularından biri haline geldi. Özellikle Cumhuriyetçi kanattan Donald Trump’ın başlattığı ve diğer bazı adaylar tarafından da destek gören Müslüman karşıtı söylemler, seçim kampanyası aracına dönüştü.

ABD Kongresi'nin Temsilciler Meclisi kanadında Minnesota eyaletini temsil eden Müslüman siyasetçi Ellison, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi’nin (USCMO) başkent Washington’da düzenlediği konferansta konuştu ve sonrasında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Ellison, programı düzenleyen USCMO genel sekreteri Usame Cemal ve davetli olarak bulunan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad’ı işaret ederek, “Bunlar benim kardeşlerim, burada kendimi evimde hissediyorum” ifadesini kullandı ve ülkedeki Müslüman gruplarla yakın ilişki içinde olduğunu söyledi.

Demokrat Parti'nin önemli isimlerinden Ellison için salonda sık sık “Geleceğin ABD Başkanı” sloganları yükselirken, Ellison, “İslam karşıtı söylem bazı siyasetçiler tarafından bir propaganda aracına dönüştürülüyorsa, biz de oyumuzu kullanarak tepkimizi ortaya koymalıyız” dedi.

Müslümanların ABD toplumunun önemli bir parçası olduğunun altına çizen ve onları siyasette daha aktif olmaya davet eden Ellison, “Müslümanların bu topluma sunabileceği çok önemli değerleri vardır” ifadesini kullandı.

- “Oy kullanmak üzerimize farzdır”

Programda yaptığı konuşmada Amerikalı Müslümanları yaklaşan seçimlerde oy kullanmaya davet eden Ellison, AA muhabirinin sorusu üzerine, “Ülkedeki şartlar göz önünde bulundurulduğunda bu çok önemli bir sorumluluktur. Bazı Müslümanlar oy kullanmayı doğru bulmadıklarını söylüyor, bence bu seçimlerde herkesin oy kullanması gerekir, bu üzerimize farzdır” diye konuştu.

- “Türkiye’nin Suriyeli mültecilere sahip çıkması örnek davranış”

Türkiye hakkındaki görüşlerini de dile getiren Ellison, Türkiye’yi defalarca ziyaret ettiğini ve çok sevdiğini belirtti.

Son olarak Suriye sınırındaki bazı mülteci kamplarını ziyaret ettiğini söyleyen Ellison, Suriye’de iç savaş başladıktan sonra Türkiye’nin savaştan kaçan insanlara ev sahipliği yapmasının çok önemli bir davranış olduğunu kaydetti.

Ellison, “Bu herkesin saygı duyduğu bir davranıştır, Türkiye bu konuda örnek bir ülkedir” dedi.

CAIR tarafından geçen hafta yayımlanan araştırmaya göre, ülkedeki Müslümanların yüzde 73’ü oylarını kullanmak üzere sandığa gidecek ve bunların yüzde 67’si oyunu Demokrat Parti’nin adayına verecek. Sandığa gideceklerin yüzde 51,62’si Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton’a oy vereceğini söylerken, yüzde 22'si partinin diğer adayı Bernie Sanders’ı destekliyor. Müslüman seçmenlerin yüzde 7.47 ise, Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump’ı destekleyeceklerini ifade ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.