Abdullah Çatlı, Mezarı Başında Anıldı

Abdullah Çatlı, Mezarı Başında Anıldı
Susurluk kazasında yaşamını kaybeden Abdullah Çatlı ölümünün 18'inci senesinde memleketi Nevşehir'de mezarı başında anıldı.

Susurluk kazasında yaşamını kaybeden Abdullah Çatlı ölümünün 18'inci senesinde memleketi Nevşehir'de mezarı başında anıldı.

3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta gerçekleşen kazada yaşamını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ölüm sene dönümünde memleketi Nevşehir'de anma programı düzenlendi. İlk olarak Kurşunlu Camii'nde mevlit okunurken, Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığı'nda mevcut bulunan kabrine Sedat Peker, Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı, eşi Meral Çatlı, kızları Gökşen ve Selcen ile damatları, Nevşehir'deki aile yakınları il dışından gelen sevenleri yer aldı . Anma etkinliğinde Sedat Peker ile fotoğraf çektirmek isteyen gençler izdihama sebep oldu. Abdullah Çatlı'nın mezarı başında hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının peşinden dua edildi.

KIZI Gökçen KONUŞMA YAPTI

Törende açıklama yapan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen, babasının bayrak gibi bir ömür sürdüğünü ortaya koyarak , "Babama ilişkin hesap verilemeyecek maddi ve manevi bir husus ortaya çıkartsınlar ben bu ülkeyi terk ederim. Bunu 18 sene önce de söyledim. Abdullah Çatlı şahsı adına maddi hiçbir çıkar gütmeden ölüme gülerek, koşarak gitti" diye belirtti .

Babasının PKK ve ASALA ile mücadele ettiğini açıklayan Gökçen Çatlı, "Abdullah Çatlı ülküsü adına, davası adına bayrak gibi bir ömür sürdü. Bayrak gibi yaşadı. Abdullah Çatlı ölmedi. Buradaki herkes Abdullah Çatlı" diye belirtti .

Bu konuşmanın peşinden Sedat Peker, Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın elini öperek Çatlı'nın mezarına karanfil bıraktı. Törene katılanların araçlarının plakalıklarında Abdullah Çatlı ismi yazılması göze çarptı .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.