Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:
"Anayasa Mahkemesinin son kararına (Dündar-Gül kararı) destek için bazı gazeteler ve gazeteciler, Adalet Bakanlığının görüşünü çarpıtarak veriyorlar"-"Adalet Bakanlığı görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi ger

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki ihlal kararına destek için bazı gazete ve gazetecilerin, Adalet Bakanlığının görüşünü çarpıtarak aktardıklarını, Bakanlığın görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiğinin açıkça ifade edildiğini bildirdi.

Bozdağ, Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Mahkeme kararlarının gerekçeli olması gerektiğini, gerekçenin, kararın yasaya uygunluğunu, nedenini ve ne olduğunu gösterdiğini belirten Bozdağ, kararın doğruluğunun, anayasaya, yasaya, delillerin sıhhatine, yasanın doğru yorumuna ve delillerin doğru analizine uygun, doğru hükümle ölçüldüğünü kaydetti.

Bakan Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Anayasa Mahkemesinin son kararına destek için bazı gazeteler ve gazeteciler, Adalet Bakanlığının görüşünü çarpıtarak veriyorlar. Adalet Bakanlığı görüşünde, bireysel başvurunun incelenmesi için olağan kanun yollarının tüketilmesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Adalet Bakanlığı görüşü, Anayasa Mahkemesine destek yarışına giren gazetecileri ve gazetecileri tekzip etmektedir. Anayasa Mahkemesi kararını doğru göstermek için Adalet Bakanlığı görüşündeki bir cümleyi bağlamından koparıp kullanmak, yanlış kararı doğru yapmaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.