Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:
"(Teröristlerin vatandaşlıktan çıkarılması tartışmaları) Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız herhangi bir yerde konuşma yaptığı zaman bütün bakanlıklar bu konuşmaları takip eder, kendileriyle ilgili bir konu gündeme gelirse o gündeme gelen konuyu talim

MUŞ (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "teröristlerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasına" yenelik sözlerine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız herhangi bir yerde konuşma yaptığı zaman bütün bakanlıklar bu konuşmaları takip eder, kendileriyle ilgili bir konu gündeme gelirse o gündeme gelen konuyu talimat kabul ederler ve onunla ilgili çalışmalar başlatırlar. Bu devletimizin kurulduğu günden beri süre gelen kadim bir geleneğidir. Ama maalesef devlet geleneğini bilmeyen bazı siyasiler bunları çarpıtmaktadırlar." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Bozdağ, Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Vali Yavuz ile bir süre görüşen Bozdağ, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bozdağ, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör örgütü mensuplarına yardım eden ve destek olanların vatandaşlıktan çıkarılacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili çalışma başlayacak mı?" sorusu üzerine, "Bazı basın yayın organlarında da yaptığımız açıklamalar var. Sayın başbakanımızın yaptığı açıklamaları karşılaştıran siyasi şark kurnazlığı yapan siyasetçileri de görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bizim devlet geleneğimizde Cumhurbaşkanının, Başbakanının açıklaması bakanlar ve devlet yönetiminde görev alanlar için bir talimat niteliğindedir." diyen Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız herhangi bir yerde konuşma yaptığı zaman bütün bakanlıklar bu konuşmaları takip eder, kendileriyle ilgili bir konu gündeme gelirse o gündeme gelen konuyu talimat kabul ederler ve onunla ilgili çalışmalar başlatırlar. Bu devletimizin kurulduğu günden beri süre gelen kadim bir geleneğidir. Ama maalesef devlet geleneğini bilmeyen bazı siyasiler bunları çarpıtmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletin başı sıfatıyla, devlet organlarının uyumlu çalışması, anayasanın doğru uygulanmasını gözetmekle görevlidir. Sayın Başbakanımız hakeza yürütmenin, bakanlar kurulunun başı olması hasebiyle onun görevi anayasa ve yasalar çerçevesinde ülkeyi yönetmektir. Bizim de görevimiz anayasayı ve yasalar çerçevesinde ülke yönetiminde Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarına uygun hareket etmektir, hepimiz bunu yapıyoruz. Devletin kuralları budur, gelenekleri, töresi, budur. Maalesef töreden, gelenekten, teamülden anlamayanlar buradan bile bir fitne çıkarma peşindeler. Onun için fitne çıkarmak isteyenlere diyoruz ki boş yere uğraşmayın sizin uyandıracağınız fitne de yok. Beceremezsiniz, yapamazsınız. çıkaramazsınız. Çünkü samimi insanların arasını bozmaya samimiyetsizlerin gücü yetmez."

Bozdağ, valiliğin ardından Muş Adliyesine geçerek Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez ile görüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.