Adana'da ABD'ye ait İHA'nın düşmesi

Adana'da ABD'ye ait İHA'nın düşmesi
İncirlik Hava Üssü 39. Kanat Üs Komutanlığı:- "İlk değerlendirmelere göre hava aracının teknik bir arıza nedeniyle düştüğü sanılmaktadır. Gerçek düşüş sebebinin bulunması için araştırmalar devam etmektedir"

ADANA (AA) - İncirlik Hava Üssü 39. Kanat Üs Komutanlığı, ABD'ye ait İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını, gerçek düşüş sebebinin araştırıldığını bildirdi.

Komutanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, MQ-1 Predator tipi İHA'nın, dün merkez Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesi'nde bir tarlaya düştüğü anımsatıldı.

Açıklamada, "İlk değerlendirmelere göre hava aracının teknik bir arıza nedeniyle düştüğü sanılmaktadır. Gerçek düşüş sebebinin bulunması için araştırmalar devam etmektedir" denildi.

Herhangi bir sivil veya askeri personelin zarar görmediği olayın ardından, bölgede Türk ve ABD yetkililerinin çalışma gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.