Adana'da şişe kırma cinayeti davası

Adana'da şişe kırma cinayeti davası
Kola şişelerini kırdığı gerekçesi ile arkadaşını boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık ilk kez savunma yaptı

ADANA (AA) - Adana'da kola şişelerini kırdığı gerekçesi ile arkadaşını boğarak öldürdüğü ve daha sonra cesedini yaktığı iddia edilen Birkan Birkalan, 11 ay boyunca susma hakkını kullandığı mahkemede ilk defa savunma yaptı.

Kola dağıtım işi ile uğraşan iş arkadaşı 2 çocuk babası Soner Çığıraçan’ı (27) öldürdüğü, olaydan sonra da bir televizyon kanalına çıkarak cinayet ile ilgisi olmadığını söyleyen Birkan Birkalan (34), 11 ay süren suskunluğunu bozarak, mahkeme heyetine "Arkadaşımı ben öldürmedim" dedi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Birkan Birkalan ile öldürülen Soner Çığıraçan'ın yakınları katıldı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenilen Birkalan, yaklaşık bir yıl sonra mahkemeye 11 sayfadan oluşan ilk kez savunmasını, yazılı olarak yaptı. Aleyhindeki suçlamaları kabul etmeyen Birkalan, mahkemeden beraatini isteyerek, "Gerçek suçlunun ortaya çıkartılmasını istiyorum" dedi.

- Olay gününü anlattı

Mahkeme savcısının isteği üzerine olay günü yaşadıklarını anlatan Birkalan, kola sevkıyatı için gittikleri Ataköy bölgesinde, indirme işlemi sırasında kola şişelerinin kırıldığını fakat bu nedenden dolayı maktul Soner Çığıraçan ile aralarında bir tartışma yaşanmadığını savundu.

Hayatını kaybeden Çığıraçan'ın ile olay günü ayrıldıklarını ve maktulün beyaz bir araba ile gelen tanımadığı kişilerle gittiğini söyleyen Birkalan, kendisinin suçsuz olduğunu öne sürdü.

Sanık Birkalan, hayatı boyunca ruh sağlığı hastanesine gitmediğini ve ruhsal yönden bir rahatsızlığı bulunmadığını da savunmasında belirtti.

- "Cezaevinde can güvenliğim yok"

Cumhuriyet Savcısının, olayın üzerinden 1 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen bugüne kadar neden savunma yapmadığı ve emniyet ifadesi ile mahkemedeki savunmasının farklı olduğunu sorması üzerine Birkalan, "Aradan 1 seneye yakın zaman geçtiği doğrudur. Savunmamı avukatım ile birlikte yapmak istedim. Cezaevinde can güvenliğim olmadığı için doğruları yazılı olarak belirttim" dedi.
Cinayetten yargılanan Birkalan, polis ve savcılıktaki ifadelerinde, araçtaki boş kola şişelerini kırması üzerine Çığıraçan ile tartıştığını ve iş arkadaşını koluyla boğarak öldürdükten sonra cesedini benzinle yaktığını söylemişti.
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, söz konusu duruşmayı, eksikliklerin giderilmesi için 27 Temmuz'a erteledi.
Kola fabrikasında çalışan Soner Çığıraçan ile işe yeni başlayan Birkan Birkalan birlikte 22 Mayıs 2015’te marketlere kola dağıtmaya gitmiş, Çığıraçan'dan bir daha haber alınamamıştı. Katil zanlısı olarak da Birkalan tutuklanmış, adliyeye sevk edildiği sırada linç edilmek istenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.