ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt yine gündem oldu

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt  yine gündem oldu
ADD Genel Başkanı CHP eski Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden İslam'ı hedef alma çabasıyla yine gündem oldu.

Milli İrade'yi ve İslam'ı hedef alan açıklamalarıyla hafızalarda yer edinen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve CHP eski Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamasına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan tepki geldi. "9 yaşındaki kız çocuğunun evlenebileceği ve çocuk doğurabileceği" yönünde açıklama yapıldığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu bildirdi Diyanet İşleri Başkanlığı, "iftira" dedi.

diyanet.jpg

TEKZİP EDİLMESİNE RAĞMEN...

Diyanetten yapılan açıklamada, daha önce de paylaşılan iftiranın, 2 Ocak 2018'de Başkanlık tarafından tekzip edilmesine rağmen konuyu tekrar gündeme getirenlerin iyi niyet taşımadığı belirtildi.

Kız çocuklarının biyolojik ve psikolojik yeterlilikleri dikkate alınmadan, aile kurma ve anne olma sorumluluğunu taşıyacak çağa gelmeden, erken yaşta ve zorla evlendirilmesinin kabul edilemeyeceğinin Başkanlık tarafından defaatle dile getirildiği, seminer, konferans, vaaz ve yayınlarda mütemadiyen konunun önemine dikkat çekildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve bazı sosyal medya kullanıcılarının, 'Diyanet: 9 yaşında bir kız evlenebilir, çocuk doğurabilir' şeklindeki paylaşımı asılsızdır. Mesnetsiz bu içerik, Başkanlığımızı hedef alan bir iftiradan ibarettir." ifadeleri kullanıldı.

untitled-1.jpg

REFERANDUMDA EVET DİYENLERİ DENİZE DÖKMEKLE TEHDİT ETMİŞTİ

Hüsnü Bozkurt, CHP Konya Milletvekili ilen 2017'de referandumda evet diyenleri denize dökmekle tehdit etmişti. Bozkurt'a tepki yağmıştı. Bozkurt istifa ve özür çağrılarını kulak arkası ederken Kemal Kılıçdaroğlu partiden de gelen kimi tepkilere rağmen Bozkurt hakkında işlem yapmamıştı.

DEDESİ MAHMUT ESAT BOZKURT, RESMİ DİN HRİSTİYANLIK OLSUN DEMİŞ

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un, referandumlar ilgili ‘evet’çiler için söylediği “deniz dökeriz” sözlerine tepki göstererek, “Bu insana baktığımız zaman hayret ettim. Dedesi Mahmut Bozkurt bir dilekçe vermiş biliyor musunuz önerge meclise, 'bizim resmi dinimiz Hristiyanlık olsun' diye. Bunlar işte hayır diyor. Onun torunları diyor ki evet diyenleri denize dökeriz” demişti.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da, 'Evet' oyu verenleri denize dökeceklerini söyleyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü eleştirerek, ''Hepiniz biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 'Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra İslam ilerlemeye engel o yüzden bu milletin dinini İslam dan çıkarmalı Hristiyanlık yapmalıyız' diyen Mahmut Esat Bozkurt dinsizinin torununa bak. Bu millet 'evet' verecek. Güçlü Türkiye için 'evet' verecek." ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERBİYESİZ HERİF, BU MİLLET YUNAN MI?

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, “Çıkıyor arkadan bir milletvekili ‘evet’ diyenleri İzmir’de denize dökmekten söz ediyor. Kimsin sen, önce haddini bil. Seni Samsunlular Samsun’a sokmaz, Amasya’ya, Sivas’a sokmazlar, oralarda yürüyemezsin sen. Terbiyesiz herif bu millet Yunan mı? Biz Yunan’ı denize döktük, sen ‘evet’ diyenleri denize dökeceksin, senin ayakta durmaya mecalin var mı?" demişti.

aw031528-01.jpg

KONYA İŞ DÜNYASI KINAMIŞTI

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) ortak bir yazılı açıklama yaparak, 16 Nisan'da 'evet' oyu kullanacaklarla ilgili tehdit ve hakaret dolu sözler sarf eden CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a tepki göstermişti.


Konya iş dünyası adına KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Hüseyin Çevik, KSO Başkanı Memiş Kütükcü’nün yaptığı ortak açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Ülkemiz çok özel bir dönemden geçiyor. Dünyanın yeniden kurulduğu, dengelerin yeniden tesis edildiği bir geçiş sürecindeyiz. Tüm dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, üretimini, ihracatını, yatırımlarını, istihdamını artıran bir Türkiye, tehdit olarak algılanıyor, çeşitli ekonomik, siyasal saldırılara maruz kalıyor. Geleceğe umutla bakan bir Türkiye için yeni başarı hikayelerine ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Önemli olan; gelecekte nerede olacağımızı şimdiden belirlememiz, adımlarımızı kararlı ve hızlı bir biçimde atabilecek gücümüzün olmasıdır. Türk özel sektörü olarak devletimizle birlikte bunu yakalamak için çalışıyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve kalıcı istikrarının birlik ve beraberlikten geçtiğine inanıyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek söylemlerden uzak durulması gerekir. Geçtiğimiz günlerde, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un bu ülkenin kadim geleneğini, irfanını, bilgeliğini, basiretini temsil eden necip milletimizi ‘denize dökmek’le tehdit eden açıklamasını talihsiz buluyor, her zaman hoşgörü ve sevgi şehri dediğimiz Konya’dan bir milletvekilin böyle bir açıklama yapmış olmasını asla kabul etmiyoruz. Konya, tarihin her döneminde milli ve manevi değerlerine bağlı, devletinin ve milletinin yanında olan, iki asırdan fazla başkentlik yapmış bir şehirdir. Böylesine kadim bir şehirde, milletin oylarıyla seçilen bir milletvekilinin milletin iradesini yok sayan, adeta millete meydan okuyan açıklamasını Konya iş dünyası olarak kabul etmiyor, kınıyor ve aklıselime davet ediyoruz. Başta seçilmiş milletvekilleri olmak üzere sandıktan çıkacak olan sonuca herkes saygı duymalı, sorumlu davranmalıdır.”

KUR'AN AYETLERİYLE SİYASET YAPMAK CHP'NİN YOLU OLMAMALI

Hüsnü Bozkurt 2016 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde yaptığı bir konuşmada ise, "Kur'an ayetleri ile siyaset yapmak CHP'nin yolu olmamalı" ifadeleriyle gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.