Adıyaman'da öğrenciler, okullarından mezun şehitler için yürüdü

Adıyaman'da öğrenciler, okullarından mezun şehitler için yürüdü
ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde, Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu mezunu şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner ve şehit er Serdar Küpeli için anma...

ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde, Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu mezunu şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner ve şehit er Serdar Küpeli için anma programı düzenlendi.

Kesecik köyünde bulunan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulu öğrencileri, öğretmenler, protokol üyeleri ve köy halkıyla Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Öner'in mezarının bulunduğu Geçitli köyüne yürüyüş düzenlendi. Öner’in mezarı başında dualar okundu, öğrenciler şehidin mezarına karanfiller bıraktı, mezarlığa fidan dikti.

Şehit Öner’in babası Mehmet Öner’e ve şehit er Serdar Küpeli’nin babası Mehmet Küpeli’ye Garnizon Komutanı tarafından Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim takdim edildi.

Öner, burada yaptığı konuşmada, "Seni Cenabı Allah’tan 7 kızdan sonra istedim. Allah’ım seni bana verdi. Allah seni benden şehit olarak geri istedi. Oğlum seni şehit olarak geri verdim. İnşallah hepimize şefaatçi olursun" dedi.

Daha sonra Kesecik köyündeki şehit er Serdar Küpeli’nin mezarı ziyaret edilerek fidan dikildi.
Okul Müdürü Nafiz Deniz, programı Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, kardeşliğin tesisi, Çanakkale ruhunun yeşermesi adına düzenlediklerini söyledi.

Şehit Abdulkadir Öner'in okuldan 2003 yılında başarıyla mezun olduğunu anlatan Deniz, şunları kaydetti:

"Kesecik köyünde bulunan Şehit Er Serdar Küpeli Ortaokulumuzdan iki vatan evladımız şehit düşmüştür. Bu bizim için gurur verici bir durumdur. İki şehidimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Okulumuz aynı zamanda bundan sonra şehitler okulu olarak anılacaktır. Bu duygularla öğrencilerimizin şehitliği ve şehitlik makamını, vatan ve millet kavramlarını daha iyi anlamasına vesile olması dileğiyle."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.