Adıyaman'daki terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon

Adıyaman'daki terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon
Operasyon sırasında başka bir terör suçunden dolayı Gaziantep'te tutuklu bulunduğu için hakkında işlem yapılamayan üniversite öğrencisi, tahliye kararının ardından geldiği Adıyaman'da yeniden gözaltına alınıp tutuklandı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, başka bir terör suçundan dolayı Gaziantep Cezaevinde tutuklu bulunan üniversite öğrencisi, tahliye olduktan sonra geldiği Adıyaman'da gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 Mart'ta terör örgütü PKK/KCK ve gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. 13 kişinin arandığı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyon kapsamında hakkında arama kararı olan üniversite öğrencisi Musa A'nın ise başka bir terör suçundan Gaziantep'teki cezaevinde tutuklu bulunduğu bilgisine ulaşan ekipler, zanlı hakkındaki gelişmeleri izledi. Dün Gaziantep'te tahliye edilen Musa A'nın üniversite eğitimi gördüğü Adıyaman'a geleceği bilgisine ulaşan ekipler, zanlıyı evinin civarında gözaltına aldı.

Hakkında hazırlanan evraklarla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Musa A, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne eleman temin etmek" suçlarından tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.