Afganistan’da 6 DAEŞ militanı öldürüldü

Afganistan’da 6 DAEŞ militanı öldürüldü
Nangarhar'da, ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda 6 DAEŞ militanı etkisiz hale getirildi

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde, ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıda 6 DAEŞ militanı öldürüldü.

Nangarhar Emniyet Müdürü Fazel Ahmet Şirzad yaptığı açıklamada, dün gece kentin Kot ilçesinin Lagerco bölgesinde Afgan güvenlik güçlerine saldırmayı planlayan DAEŞ militanlarına, Afganistan’daki ABD güçlerine ait İHA ile saldırı düzenlendiğini söyledi.

Hava saldırısında, DAEŞ militanlarının Afgan güçlerine ait kontrol noktalarının yakınında seyir halindeki aracının hedef alındığını belirten Şirzad, ölenlerin arasında bölgedeki bir DAEŞ komutanının da bulunduğunu bildirdi.

Son dönemlerde, Nangarhar Açin ve Kot ilçelerinde DAEŞ'in faaliyetlerinin arttığı ve bu bölgelerde terör örgütüyle mücadele için İHA saldırılarının çok yararlı olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.