'Afrika pazarına ağırlık vermeliyiz'

'Afrika pazarına ağırlık vermeliyiz'
 Editör
ASKON Konya Şubesi öncülüğünde Konya Ticaret Odası’nda gerçekleşen programda iş insanlarına Afrika pazarı anlatıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi öncülüğünde, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası iş birliği ile Afrika pazarı hakkında iş adamları bilgilendirdi. Afrika-Orta Asya İhracat Danışmanı Utku Bengisu, Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcıları bilgilendirdi. Programa, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, iş adamları, dış ticaret uzmanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, programın açılış konuşmasında, Bugüne kadar Afrika Kıtası’nda 58 fuar düzenleyen ve Türk kobilerini Afrika pazarıyla tanıştırmayı kendine misyon edinen Boğaziçi Grup’un Patronu Utku Bengisu,yu Konya'lı iş insanları ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İhracat rakamlarımızı Konya olarak her geçen yıl artırarak devam ettiriyoruz. 2024 yılın da üzerine koyarak ivmemizi daha yukarılara taşımamız gerekmektedir. Yeni pazar arayışlarımızı da Konya'lı üreticiler olarak hiç bir zaman bırakmamamız lazım.

Verimli bir program olduğunun altını çizen ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Afrika pazarının Konya için çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Sinacı, “Bugün şehrimiz iş dünyası adına önemli bir programa imza attık. Konya Ticaret Odası’nda uzman isim Utku Bengisu Afrika pazarı hakkında bizleri bilgilendirdi. Katılımcıların verim aldığı bir program oldu. Önemli detaylara dikkat çekildi. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

askon-1.jpg

KONYA AFRİKA PAZARINI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Programda Afrika-Orta Asya İhracat Danışmanı Utku Bengisu, Konya gibi çok fazla sektörde üretim yapan bir şehir için Afrika’nın potansiyel pazar olduğunu belirtti. Bengisu, pazarın avantajlarını ve talepleri katılımcılara aktardı. Afrika'nın bir çok ülkesinde düzenledikleri WCİ iş forumlarından bahseden Bengisu, İhracatla tanışmayan bir çok üreticiyi bu forumlarla ihracatla buluşturuyoruz.

İddia ediyorum, Türkiye’nin ihracatını en kolay arttırabileceği bölge Afrika. Avrupa’da tünelin ucunda ışık yok. Afrika, 1.4 milyarlık genç nüfusuyla, dünyanın gözünü diktiği en önemli pazar’’ 54 Afrika ülkesinin 44’ünü gezdim. Türkiye’nin büyükelçiliğinin olmadığı Liberya’da bile pazar analizi yaptım. 2012’den bugüne Afrika kıtasında 58 tane fuar yaptık. dedi.

askon-2.jpg

askon-3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.