Ahlat Ağacı filminin konusu nedir?

Ahlat Ağacı filminin konusu nedir?
Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın gerçekleştirdiği dram türündeki Ahlat Ağacı geçtiğimiz sene gösterime girmişti. 2018 tarihinde çıktığı andan itibaren adından sıkça söz ettiren film ilk gösterimini de Cannes Film Festivali’nde yaptı.

2014'te Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye Ödülüne layık görülen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Ahlat Ağacı (The Wild Pear Tree) izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı. Bu yıl 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışan filmin gösterimi sonrası tüm salon büyülenmiş bir şekilde yaklaşık 15 dakika ünlü yönetmeni ve oyuncuları ayakta alkışladı. Tüyleri diken diken eden bu görüntü sonrası Ahlat Ağacı gündeme oturdu ve sosyal medyada da çok konuşuldu. Bu guru sonrası filmin konusu ve oyuncu kadrosu merak edilmeye başlandı.

AHLAT AĞACI KONUSU

Üniversiteyi bitirip memletine geri dönen 20’li yaşlarındaki Sinan, kitabını basabilecek bir sponsor ararken hem ailesiyle ilgili sorunlarla yüzleşiyor hem de bir dönem tanıdığı insanlarla yeniden buluşuyor. Geçmiş muhasebeleriyle birlikte gelen bu karşılaşmalar en temelde Sinan’ın kendisiyle yüzleşmesiyle sonuçlanıyor. Doğu Demirkol’un başarılı performansıyla sivrildiği Ahlat Ağacı, özellikle ilk yarısında mizahı bolca kullanıyor. Öğretmen, yazar, asker, imam ve inşaatçı gibi karakterler üzerinden günümüz Türkiyesine dair geniş bir portre çizen film dede, baba ve oğulu kapsayan üç jenerasyonun arasındaki güç savaşlarını, özünde ne denli benzer olduklarını gözler önüne sererek işliyor.

AHLAT AĞACI FİLMİ OYUNCULARI

Doğu Demirkol
Murat Cemcir
Bennu Yıldırımlar
Hazar Ergüçlü
Serkan Keskin

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Akın Aksu
Yapımcı: Zeynep Özbatur Atakan, Alexandre Mallet-Guy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.