Ahmet Davutoğlu'ndan tepkilerin odağındaki "Kızıl Goncalar" dizisine destek!

Ahmet Davutoğlu'ndan tepkilerin odağındaki "Kızıl Goncalar" dizisine destek!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, İslami değerleri ve yaşam biçimini aşağıladığı gerekçesiyle büyük tepki çeken "Kızıl Goncalar" dizisine destek telefonu açtığı belirtildi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun İslami değerleri aşağıladığı gerekçesiyle büyük tepki çeken "Kızıl Goncalar" dizisine destek telefonu açtığı belirtildi.

FOX Tv'de yayonlanan dizi İslami değerleri aşağıladığı gerekçesiyle büyük tepki çekerken dizinin bazı çekim mekanları da iptal edilmişti.

DAVUTOĞLU'NDAN YAPIMCIYA DESTEK MESAJI

Gazeteci İsmail Küçükkaya sunuculuğunu yaptığı Halk TV'deki sabah programında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, 'Kızıl Goncalar' dizisinin yapımcısı Faruk Turgut'u arayarak destek verdiğini söyledi.

>>

KÜÇÜKKAYA: "HOCA DİZİYİ BEĞENİYORUM DEMİŞ!"

İsmail Küçükkaya şunları söyledi: "Özel haber olarak aktarayım birebir kaynağından aldığımız bir gelişme. Ahmet Davutoğlu Faruk Turgut'a, geçmiş olsun demiş, diziyi beğendiğini ifade etmiş. 'Sakın ola eleştirilerden etkilenmeyin. Önemli bir şey yapıyorsunuz. Kent muhafazakarlarının ilgisini önemsiyorum. Ben de bir akademisyenim...' Böyle bir telefon mesajı geldiğini ifade edeyim."

MİL-DİYANET SEN'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen), üyeleri, geçtiğimiz gün "Kızıl Goncalar" adlı diziyi protesto etmişti. Zeytinburnu'ndaki FOX TV binasında toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, tepkilerini içeren dövizler taşıyrken Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür söz konusu dizide dini değerlerin ve din görevlilerinin tahkir edilmeye kalkışıldığını ifade etti.

'MÜSLÜMANLARIN AŞAĞILANMASINI ASLA KABUL ETMİYORUZ'

Kanal yöneticilerini ve bu tür yayınlara senaristlik yapanları, İslami hassasiyeti olan Müslümanlardan özür dilemeye ve yapılan yanlıştan vazgeçmeye davet ettiklerini anlatan Gür, "Bizler İslami değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

aa-20231224-33262994-33262992-mildiyanet-sen-uyelerinden-dizi-protestosu.jpg

RTÜK'E ÇAĞRI

Gür, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) "Ahlak Denetim Kurulu" kurulmasını istediklerini aktararak, "Yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tertemiz zihinlerinde din görevlilerimiz hakkında olumsuz algı oluşturulmasına ve milletimizin zihinlerinin ahlaksız yayınlarla ifsat edilmesine asla razı olamayız." ifadelerini kullandı.

aa-20231224-33262994-33262993-mildiyanet-sen-uyelerinden-dizi-protestosu.jpg

HALİL KONAKCI: DİZİDE İSLAMİ DEĞERLERE SALDIRILIYOR

Öte yandan tartışmalara katılan Pendik Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakcı, "Fox Tv de Kızıl Goncalar isimli diziyle İslam’a saldırılıyor" dedi. Konakcı, sosya medya hesabından yaptığı sohbetinde FOX'un Amerikalı bir Yahudinin kanalı olduğunu ifade ederek, "Neden sadece deterjanı boykot ediyorsunuz. Kanalı da boykot edin" çağrısı yaptı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.