Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gıcır kâğıtla pis yedili oynayamaz bizim millet!

Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gıcır kâğıtla pis yedili oynayamaz bizim millet!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun korona virüs tedbirlerini eleştirirken "kahvelerde sıfır kağıt açma" önerisini köşesine taşıyan Hürriyet Genel Yayın yönetmeni  Ahmet Hakan, "Gıcır kâğıtla pis yedili oynayamaz bizim millet" dedi.

Ahmet Hakan yazısında;

"CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetenlerin salgınla mücadele edemediklerini söyledi.

Bu başarısızlığı da bir örnekle açıkladı.

Söylediği kelimesi kelimesine aynen şuydu:

“Kahveler açık... Güzel! Ama kâğıt oynamak yasak! Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman? Oysa önlem alabilirsiniz. Dersiniz ki: Her oyunda sıfır, yeni kâğıt açacaksınız. Bitti. Bu kadar basit. Ama bu düşünülmüyor. Akıllarına bile gelmiyor.

Güzel bir öneri...

Fakat önü, arkası iyi düşünülmemiş.

Şöyle ki:

- Her oyunda gıcır kâğıt açma zorunluluğuna Las Vegas’taki kumarhaneler bile dayanamaz. Gıcır kâğıda bizim kahveci Hüseyin’in ekonomik açıdan dayanma ihtimali sıfırdır.

- Kemal Bey, James Bond’un Casino Royal filmini izledi mi acaba? O filmde bile her oyunda adamlar gıcır kâğıt açmıyorlardı. Niye açmıyorlardı? Tabii ki filmin bütçesini kabartmamak için.

- Ayrıca... Yolu kahvelerden geçen her Türkiye vatandaşı bilir ki... Kâğıt dediğin eski galibiyetlerin ve mağlubiyetlerin izlerini taşıyacak. Gıcır kâğıtla pis yedili oynayamaz bizim millet.

İlahi Kemal Bey!

İlk kez etkili bir muhalefet yaptınız.

Ama onda da müsrifliğe kaçtınız." ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu'ndan kahvehanede oyun yasağına çözüm önerisi!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.