Ak Parti 5. Olağan İstanbul İl Kongresi

Ak Parti 5. Olağan İstanbul İl Kongresi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (2)- "AK Parti siyasetinin yedi tepeye benzeyen yedi ilkesi, birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir"- "Biz birlik siyasetinin takipçileriyiz. Milletin, vatanın, bu aziz ülkenin birliğin

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti siyasetinin yedi tepeye benzeyen yedi ilkesi, birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir" dedi.

Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin insanlığın hidayetinden başlayan bir merhamet, adalet yürüyüşünün bugünkü ismi olduğunu söyledi. 

Aynı İstanbul'un tarihi bünyesinde barındırması gibi, AK Parti'nin de insanlık tarihini, medeniyet tarihini bünyesinde barındırdığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Niye? İstanbul bütün milletimizi temsil eder. Son 5 ay içinde 50'yi aşkın vilayetimize, şehrimize ziyarette bulundum. Kardeşlerimizle, dava arkadaşlarımızla buluştum. Ama İstanbul'da, şu salonda bizi böylesine gurur verici bir şekilde karşılayan, bu mübarek insanlara baktığınızda bütün bir Türkiye'yi görüyoruz. İşte bütün bir Türkiye salonda. Eminim 81 vilayetin her yerinden temsilciler buradadır. Hakkari buradadır. Edirne, Kars, Muğla, İzmir, Erzurum, Konya buradadır. Diyarbakır buradadır. Kars buradadır, Edirne buradadır. Samsun, Mersin bütün vilayetlerimiz, şehirlerimiz buradadır. Aynı İstanbul'un bütün Anadolu'ya, Trakya'ya kucak açtığı gibi, AK Parti de bütün bir millete kucak açmıştır. Bütün bir milletin ortak ideallerinin, siyasi örgüt haline geldiği bir yapıdır AK Parti."

Davutoğlu, bu nedenle İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın taşınabilecek sorumlulukların en ağırı olduğunu belirterek, "Ama en büyük bahtiyarlıktır. Değerli dostumuz Aziz Babuşcu'ya bu emaneti 8 yıl boyunca onurla taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Onun bütün ekibine, o arkadan gelen bütün il başkanlarımıza, teşkilat başkanlarımıza, bütün yönetim kurulu üyelerimize, mahalle teşkilat temsilcilerine kadar herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul bizim her zaman yüzümüzü ak eyledi. AK Parti'nin yüzünü ak eyledi" diye konuştu.

Yeni il başkan adayı Selim Temurci'nin de aynı yolda kararlılıkla yürüyeceğinden emin olduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Nasıl İstanbul bütün bir milleti temsil ediyorsa, aynı zamanda İstanbul aslında gönül coğrafyamızı da temsil eder. Semerkant'a gidin insanların gönlünde İstanbul vardır. Saraybosna'ya gidin insanların gönlünde İstanbul vardır. Somali'ye gidin insanların gönlünde İstanbul vardır. Afrika'nın derinliklerine, Asya'nın derinliklerine kadar her yerde İstanbul başlı başına bir destanın ifadesidir.

Ama AK Parti gelene kadar İstanbul sadece tarihi önemiyle anlatılırdı. AK Parti gelince, İstanbul'un da, bu al bayrağın da dünyadaki yeri ve anlamı değişti. Artık Saraybosna'da da Semerkant'ta da Bağdat'ta da Kerkük'te de Şam'da da Kudüs'te, Gazze'de de Somali'de de AK Parti ve al bayrak birlikte anılıyor birlikte dalgalanıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı anıldığında bütün bu yerlerde insanların gözünde İstanbul'un belirdiğini ifade eden Davutoğlu, "Al bayraklar üzerinde AK Parti anılıyor. Çünkü İstanbul, İstanbul, aziz İstanbul her bir merhamet için kucak olmuştur. Türkiye kucak olmuştur. AK Parti bunu temsil eder" dedi.

- "Biz birlik siyasetinin takipçileriyiz"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geliniz İstanbul'dan hareketle anlattığımız siyaset felsefemizi, siyaset anlayışımızı İstanbul'un yeni Türkçesiyle simgeleştirecek şekilde yeni ilkelerle ele alalım. AK Parti siyasetinin yedi tepeye benzeyen yedi ilkesi, birlik, özgürlük, güvenlik, adalet, kudret, izzet ve emanettir. Biz birlik siyasetinin takipçileriyiz. Milletin, vatanın, bu aziz ülkenin birliğinin siyasetini takip ediyoruz. Onun için, bölünmüş coğrafyalara, belli bölgelere hapsedilen siyaset AK parti'yi temsil edemez. Türkiye'yi temsil edemez."

Beş ay içinde bütün vilayetleri dolaştığını, 50'yi aşkın şehre gittiğini anlatan Davutoğlu, "Öylesine sembolik ziyaretlerdi ki bunlar, sabah Erzurum'da kongre yaptık, öğleden sonra Balıkesir'de. Diyarbakır, Van'da kongre yaptık, öğleden sonra Eskişehir'de yaptık, İzmir'de yaptık. Her bir köşeye birlik mesajı götürdük. Hacı Bektaş-ı Veli'de 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' dedik. Tunceli'de aynı mesajı verdik, Konya'da aynı mesajı verdik. Başka hiç bir parti, Türkiye'nin bütününü kuşatan, bir siyaset diline, bir irfan diline sahip değildir. Bir tek AK Parti Türkiye'nin bütününde siyaset yapar, bütününde aynı dili kullanır" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.