AK Parti Burdur Milletvekili Petek:

AK Parti Burdur Milletvekili Petek:
"CHP, yeni anayasa sürecini şiddet ve provokasyonlarla engellemek istemektedir"

TBMM (AA) - AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavgaya CHP'lilerin neden olduğunu belirterek, "CHP, yeni anayasa sürecini şiddet ve provokasyonlarla engelemek istemektedir." dedi.

Petek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda anayasa değişiklik teklifinin beşinci maddesinin görüşmeleri sırasında AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında yaşanan kavganın CHP'lilerin Meclis kürsüsünü işgaliyle başladığını söyledi.

Yaşananların CHP'nin sicili bozuk demokrasi karnesine kötü bir sayfa olarak eklendiğini ifade eden Petek, "CHP'nin demokrasi anlayışı adına utanç vesilesi olan bu tutumundan dolayı milletvekillerimizden ve milletimizden özür dilemesini beklerken, bugün büyük bir pişkinlikle yaptıkları işgali 'etkinlik' olarak nitelemişlerdir." diye konuştu.

CHP'nin "milletin kürsüsünü" işgal ettiğini, şiddeti Meclise soktuğunu dile getiren Petek, "CHP zorbalıkla, şiddetle ve gayrimeşru yöntemler kullanarak TBMM'de gerilimi artırmakta ve bu gerilimi millete yansıtmaya çalışmaktadır. CHP, yeni anayasa sürecini şiddet ve provokasyonlarla engelemek istemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'li Petek, milletin zamanı gelince CHP'ye gereken cevabı vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Aziz milletimizin kürsüsünü işgal ederek, yerinden sökmek gibi hadsiz ve haysiyetsiz davranışlarda bulunan CHP milletvekillerine engel olmak isteyen Genel Başkan Yardımcımız Fatih Şahin'e haince, sinsice ve kalleşçe saldıran CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta'yı ayağından ısıran ismi soruşturmayla tespit edilecek CHP milletvekilini, Kocaeli Milletvekilimiz Mehmet Akif Yılmaz'a arkasından saldırıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ı kınıyor ve bu çirkin eylemlerinden dolayı hem arkadaşlarımızdan hem de milletimizden özür dilemeye davet ediyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.