AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
"Ülkemize yapılan her saldırıya karşı mert bir şekilde, cömert bir şekilde göğsümüzü gere gere siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, "Ülkemize yapılan her saldırıya karşı mert bir şekilde, cömert bir şekilde göğsümüzü gere gere siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz." dedi.

Ataş, Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen "Teşkilat İçi Eğitim" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde haince, sinsice planların yapıldığını söyledi.

Son günlerde meydana gelen terör saldırılarının insanları korkutmak, günlük yaşamlarını tedirgin etmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Ataş, İstanbul-İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör eylemini kim yapmış olursa olsun şiddet ve nefretle kınadığını vurguladı.

Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Ataş, şöyle devam etti:

"Yaralı Türk ve yabancı uyruklu vatandaşlar var, onlara acil şifalar diyorum. Türkiye'de ne zaman istikrar ortamı yakalansa, Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde duracak istikamet belirlese, kirli oyunlarla demokrasinin önünü kesme çalışmaları hep devam etmiştir. Halkın yüzde 52 oyunu alan Cumhurbaşkanını bu millet seçti. Bunu hazmedemeyen çevreler, Recep Tayyip Erdoğan gibi kurucu liderimizi Cumhurbaşkanlığı makamında bir türlü içlerine sindiremiyorlar, bugün bir takım sansasyonel haberlerle, Türkiye'de demokratik olmayan yöntemlerle 'Acaba AK Parti'yi iktidardan nasıl düşürebiliriz, Cumhurbaşkanını makamından nasıl indirebiliriz?' diye haince ve sinsice plan ve hesap yapmaya çalışmaktadırlar."

Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle İslam coğrafyası, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa Kıtası arasında köprü vazifesi gördüğü için kritik konumda olduğunu kaydeden Ataş, Türkiye'nin son zamanlarda yaptığı atılımlarla gelişmiş ülkeler sınıfına geçme noktasında geldiğini, bu durumun bazı çevreleri rahatsız ettiğini aktardı.

- "Terörün kökü kazınıncaya kadar, mücadele devam edecek"

Avrupa'da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türkiye'de ekonomik krizin yaşanmadığına dikkati çeken Ataş, "İşte Türkiye'nin böyle bir konumda olmasını hazmedemeyen iç ve dış çevreler, AK Parti hükümetinin son aylardaki terörle olan mücadelesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın terör konusundaki kararlı duruşu, birtakım kesimleri ister istemez rahatsız ediyor." dedi.

Ataş, İstanbul'da ve Ankara'da düzenlenen terör saldırılarının Türk toplumunu korkutmaya yönelik girişimler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Onlar ne yaparlarsa yapsın, biz kokmuyoruz, korkmayacağız. Toplum olarak bugüne kadar bu haince sinsice planların üstesinden geldik. İnanıyorum ki bundan sonra da geleceğiz. Terörün Türkiye'den kökü kazınıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Onlar istiyorlar ki insanlar evlerine kapansın, alışveriş merkezlerine gitmesin, seyahat etmesin. Hesaplar üstü hesap Allah'ın hesabıdır, Allah'ın hesabı hiçbir zaman şaşmaz. Bu menfur saldırıyı bir kez daha kınıyorum.

Geleceğe umutla devam eden yolculuğumuz bundan sonra inşallah devam edecek. Yapılan her saldırı, Türk milletine ve ülkemize yapılmış bir saldırıdır. Yapılan her saldırı AK Parti'yi sindirmek, iktidardan uzaklaştırmaya yönelik yapılmış saldırılardır. Biz ülkemizi seviyoruz, ülkemize yapılan her saldırıya karşı mert ve cömert bir şekilde göğsümüzü gere gere bu siyasi yolculuğumuzu sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.