Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:
"Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın lideridir. Muharrem İnce ona özenebilir, ona imrenebilir, onun gibi olmak için imam hatip lisesi okumak isteyebilir, bunların hepsine razıyız, memnuniyetle ama bir kez daha kendisinin bilmesi gerekir ki lider olmak isteninc

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın lideridir. Muharrem İnce ona özenebilir, ona imrenebilir, onun gibi olmak için imam hatip lisesi okumak isteyebilir, bunların hepsine razıyız, memnuniyetle ama bir kez daha kendisinin bilmesi gerekir ki lider olmak istenince olunmaz, lider doğulur" dedi.

AK Parti Battalgazi İlçe Teşkilatını ziyaret eden Çalık, burada partililerle bir araya geldi. Ziyaret öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalık, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin çocukluğunda Kur'an kursuna gittiğini ve "Dedem imamı dinleyip beni imam hatipe yazdırsaydı Erdoğan'ın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) yerinde ben olabilirdim" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirten bir gazetecinin, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine, "O doğruya geldiyse ne mutlu" ifadesini kullandı.

Bunun Muharrem İnce tarafından dile getirilmesinin güzel bir gelişme olduğunu belirten Çalık, şunları söyledi:

"Sonunda aklın yolu bir. Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmuş olduğu AK Parti'de kapılarımız sonuna kadar açık, gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Yerine geçmeden de AK Partili olabilir. İkincisi lider olunmaz, doğulur. Recep Tayyip Erdoğan, dünya lideridir. Muharrem İnce ona özenebilir, ona imrenebilir, onun gibi olmak için imam hatip lisesi okumak isteyebilir, bunların hepsine razıyız, memnuniyetle ama bir kez daha kendisinin bilmesi gerekir ki lider olmak istenince olunmaz, lider doğulur. Üçüncüsü okumanın yaşı yok, istiyorsa tekrardan bu yaştan sonra da imam hatip liseli olabilir. 4+4+4 eğitim sisteminde yapmış olduğumuz değişiklikle yaş sınırını kaldırdık. İster 44 yaşında da kaç yaşında olduğunu bilmiyorum, 54 yaşında da imam hatip liseli olabilir. Okuluna devam edebilir ya da hafız olabilir. Nasıl istiyorsa ama lider olabileceği kanaatinde değilim. Cumhuriyet Halk Partisi, kendisine genel müdür yerine genel başkan arıyorsa oraya da genel başkan olabilir. İmam hatipli bir genel başkan CHP'ye yakışır diye düşünüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.