AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
"İş dünyası faiz indirimi bekliyor. Merkez Bankası faiz indirimi beklentisine kulak verecektir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, i̇ş dünyasının fai̇z i̇ndi̇ri̇mi̇ beklediğini belirterek, "Merkez Bankası fai̇z i̇ndi̇ri̇mi̇ beklenti̇si̇ne kulak verecekti̇r." ifadelerini kullandı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyondaki düşüşün faiz indirimini de beraberinde getirmesi gerektiğini kaydetti.

Merkez Bankasının yeni başkan Murat Çetinkaya’nın kurumda önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir ekonomist olduğuna işaret eden Demiröz, Merkez Bankasının piyasaların faiz indirimi beklentisine kulak vereceğini düşündüğünü belirtti.

Demiröz, Merkez Bankasının temel hedefinin, ortaklaşa belirlenen enflasyon hedefine ulaşmak için bağımsız bir şekilde politika üretmek ve uygulamak olduğunu ifade ederek, Çetinkaya ile Merkez Bankası ve hükümetin işbirliği içinde söz konusu hedefe ulaşacağına inandığını bildirdi.

Ekonomik verilerin, piyasalardaki canlanmayı, hükümete ve Türkiye'ye güveni ortaya koyduğunu belirten Demiröz, "Enflasyonun yüzde 7,46 olduğu yerde, yüzde 10,5 faiz düşünülemez. Bu yüksek faiz, üretim ve yatırım için büyük engel teşkil etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Demiröz, "Piyasa, Merkez Bankasından faizde ciddi bir indirim beklemektedir. Yeni başkanı ile Merkez Bankasının bu sese kulak vereceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.