AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:
"Türkiye'de demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi belli bir noktaya getirdiğimiz için halk bugün terör örgütünün istismarına prim vermiyor ve halk devletin yanında, güvenlik kuvvetlerinin yanında terör örgütüne lanet okur durumda"- "Türkiye'nin kaynaklarının

KOCAELİ (AA) - AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Türkiye'de demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi belli bir noktaya getirdiğimiz için halk bugün terör örgütünün istismarına prim vermiyor ve halk devletin yanında, güvenlik kuvvetlerinin yanında terör örgütüne lanet okur durumda" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğundan bu yana milletin sorunlarını çözmeye adamış kadrolarla çalıştığını bildirdi.

Son genel seçimlerde hayranlık uyandıran bir oy oranıyla yeniden iktidar olduklarını dile getiren Eker, 1 Kasım'ın ardından kurulan AK Parti hükumetinin Türkiye'nin hem ekonomik hem sosyal hem de siyasi ve kültürel alanda daha iyi bir noktaya gelmesi için gayret içerisinde olduğunu vurguladı.

Eker, 2016 bütçesinin geçen hafta TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini anımsatarak, 2016'da 570 milyar lira olan bütçe giderlerinin 284 milyar lirasının halka hizmete gideceğini ifade etti.

Dünyada devam eden ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye'nin AK Parti hükumetlerinin performansıyla 2015 büyümesini önemli bir düzeyde gerçekleştirdiğine işaret eden Eker, "Amacımız, halkımızın refahını arttırmak, ekmeğini büyütmek, işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı bulmak, Türkiye'nin kaynaklarını doğru kullanmak. AK Parti'nin gerek genel hükümeti gerek milletvekilleri gerek belediyeleri bu mesele etrafında yoğunlaşıyor" diye konuştu.

- "Bütün tahriklere rağmen halk terör örgütüne destek olmadı"

Eker, bunların dışında Türkiye'nin siyasi meseleleri de olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, bir terör problemiyle karşı karşıya. Bizim başlatmadığımız, bizimle başlamayan ama bizim doğru bir şekilde kavrayıp, milletimizden aldığımız güç ve destekle daha etkin bir formda inşallah mücadelemizi sürdürdüğümüz ve başarıyla sonuçlandıracağımız bir problem var önümüzde. Sur'da uzunca bir süredir verilen mücadeleyle orada belli bir aşamaya gelindi. Halk, bütün tahriklere, bütün kışkırtmalara ve bütün çabalara rağmen terör örgütüne ve onun yandaşlarına destek olmadı. Türkiye'de demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi belli bir noktaya getirdiğimiz için halk bugün terör örgütünün istismarına prim vermiyor ve halk devletin yanında, güvenlik kuvvetlerinin yanında terör örgütüne lanet okur durumda. İki şeyi birbirinden ayıracağız. Bir; terör örgütüyle anladığı dilden mücadele edeceğiz, güvenliği sağlayacağız, huzuru sağlayacağız. İki; bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile terör örgütü arasına mesafe koyacağız çünkü biz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini çok önemsiyoruz. Bölgede terör örgütünün yol açtığı tahribatı giderecek çalışmaları da başlattık."

- "Terör örgütüyle anladığı dilden mücadelemiz sürecek"

Eker, PKK'nın terör faaliyetlerine başladığı 1970'li yıllardan AK Parti dönemine kadar gelen sürede idarenin terörle mücadelede yaptığı birtakım yanlışlar sebebiyle istismar alanının küçülmediğine değindi.

Bölgeler arasındaki kalkınmışlık farkını kapatmak için terör örgütünün koyduğu tüm engellere rağmen kararlılıkla bölgedeki yatırımları sürdürdüklerini ve tamamladıklarını belirten Eker, "Bütün bu yatırımlar, bütün bu hizmetler vatandaşımızın hak ettiği hizmetlerdir ve AK Parti olarak biz bunları yapmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz ama terör örgütüne de anladığı dilden mücadelemiz sürecek" dedi.

- "Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var"

Eker, Türkiye'nin bir sistem değişikliğine ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, Türkiye'nin hala darbe anayasasıyla yönetildiğini bildirdi. 2007'den itibaren yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı Türkiye'ye kazandırma çabası içerisinde olduklarını belirten Eker, şu ifadeleri kullandı:

"Fakat tek başına bunu yapabilme imkanımız olmadığı için hep parlamentodaki muhalefet partileriyle birlikte yapma mecburiyeti ortaya çıktı. Fakat her seferinde onlar ya oyalama yoluyla en son birtakım şartlar koyup ana muhalefet partisi komisyondan çekildi. Halbuki bu Türkiye'nin gerçekte yeni bir anayasa yapmayla ilgili düşüncelerinin de aslında samimi olmadığını da göstermesi açısından ibretlik bir durumdur ama biz bize düşeni yapacağız çünkü başkanlık sisteminin de içinde yer aldığı yeni bir anayasa bizim üzerinde durduğumuz, savunduğumuz bir konudur."

Eker, onlar komisyona katılmasa bile AK Parti'nin kendi düşüncesini milletle paylaşma ve somut olarak bir noktaya taşıma kararlılığında olduğunu söyledi. Eker, "İnşallah önümüzdeki günlerde eğer komisyon bu şekilde kalırsa şu anda öyle görünüyor çünkü diğerleri de 'CHP gelmezse biz de olmayız' havasındalar, bunu biz sonuçta milletimizle paylaşacak ve hazırlıklarımızı milletimizin huzuruna getireceğiz, milletimizin de düşüncelerini alıp ona göre kararı milletin vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Eker, Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyada sistem tartışmaları yapılıyor. Biz sistemimizi Fransa'dan almışız. Fransa, 1789 devriminden sonra 5 defa sistem değiştirmiş. Herkes kendi ihtiyacına göre yeri geldiğinde birtakım değişiklikleri yapıyor. Diğer ülkeler benzer süreçlerden geçmişler. Türkiye'nin kaynaklarının doğru kullanılması, yönetiminin çok daha etkin bir şekilde iş yapması açısından Türkiye'nin bu manada yeni bir anayasaya, yeni bir sisteme ki bizce bunun en doğru formu başkanlık sistemidir, bunun millet tarafından değerlendirilmesi, tartışılması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde de AK Parti olarak çabalarımızı, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.