AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"HES'lere de termik santrallere de nükleer santrale de ihtiyacımız var ama bunları geleceğimizi karartmadan yapalım. Çevremize, toprağımıza, suyumuza, hayvanımıza, iklimimize zarar vermeden yapalım"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, HES’lere, termik ve nükleer santrallere ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ama bunları geleceğimizi karartmadan yapalım. Çevremize, toprağımıza, suyumuza, hayvanımıza, iklimimize zarar vermeden yapalım" dedi.

Özdağ, Salihli'de yapılması planlanan Kocayatak Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi’yle ilgili Öğretmenevinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

HES’in yapılacağı bölgeden gelen vatandaşların da katıldığı toplantıda Hidroelektrik Enerji Daire Başkanı Lütfü Eyüpoğlu, DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Elektrik Dairesi Grup Başkanı Elif Erdal Karakaş ve DSİ Hidroelektrik Enerji Dairesi Başkan Yardımcısı Nazmi Kağnıcıoğlu bilgi verdi.

Özdağ, olgun bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, ideoloji, parti ve hayata bakış açısıyla ilgili farklılıkları hayatın tabii seyri içinde kabullenebileceklerini ama hiçbir şey, hiçbir ideoloji ve hiçbir partinin kendileri için amaç değil, araç olduğunu söyledi.

"Bunların hepsi Türkiye’ye hizmet etmek için var" diyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların hepsi Salihli'ye, Manisa'ya hizmet etmek için var çünkü bugün varız, yarın yokuz değerli kardeşlerim. Bugün şu sonuca vardım ben. Burada daha sonra özel sektörü de dinleyelim. HES’in yapılacak yerlere zararı olacaksa bu konuda biz bunu yapmayız. Bundan emin olun."

Özdağ, Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çevreye zarar vermeden yapacağız. Zarar veriyorsa da yapmayacağız. Biliyorsunuz, biz 6 aydır Danimarka'dan, Azerbaycan'dan ve İran'dan elektrik alıyoruz. Türkiye'nin elektriğe ihtiyacı var ama kardeşlerimizin de dediğine katılıyorum. İnşallah yenilenebilir enerjiyi daha çok Türkiye’de kullanabiliriz. Rüzgar enerjisini, RES'leri hem de güneş enerjisini, bunların panellerini de biz yaparız. Teknolojimiz o noktaya gelir inşallah. Cep telefonumuzu biz yaparız, arabamızı biz yaparız, bu panelleri biz yaparız inşallah. Madenlerimizi biz işleriz, bunlara da ihtiyacımız var. Ve beraberce bunları yaparız. HES’lere de termik santrallere de nükleer santrale de ihtiyacımız var ama bunları geleceğimizi karartmadan yapalım.

Çevremize, toprağımıza, suyumuza, hayvanımıza, iklimimize zarar vermeden yapalım."

- "Birbirimize anlayışlı olacağız, farklılıklarımızı zenginlik kabul edeceğiz"

Teknolojik yatırımlarla tarımın da korunması gerektiğine dikkati çeken Özdağ, enerjiyle çevreyi, birbirlerine zarar vermeden götürebilmenin yollarının hep birlikte aranması gerektiğini söyledi.

Özdağ, elbette muhalefet olacağını, muhalefet olmazsa iktidarın da olmayacağını dile getirerek, "Ama sizlere taahhüt ediyorum kardeşlerim. Kirazımıza, suyumuza toprağımıza, insanımıza, hayvanımıza zarar verecekse olmayacak. Bundan emin olun, olmayacak ama burada suyumuzu, hayvanımızı, insanımızı, geleceğimizi taahhüt altına alırsak da onlara zarar vermeden birlikte yapacağız kardeşlerim. Birbirimize anlayışlı olacağız, farklılıklarımızı zenginlik kabul edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.