AK Parti Grup Başkanvekili Çakır:

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır:
"AK Parti dün olduğu gibi bugün de verdiği her sözün arkasında durmaktadır. AK Parti, Eylem Planı çerçevesinde toplumu yakından ilgilendiren düzenlemeleri ivedi olarak gündeme almaya devam edecek"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "AK Parti dün olduğu gibi bugün de verdiği her sözün arkasında durmaktadır. AK Parti, Eylem Planı çerçevesinde toplumu yakından ilgilendiren düzenlemeleri ivedi olarak gündeme almaya devam edecek" dedi.

Çakır, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çakır, tasarı çerçevesinde yapılan bazı değişiklikler ile işçi, emekli, öğrenci, polis, esnaf ve işveren dahil geniş bir kitleyi ilgilendiren düzenlemelerin gerçekleştiğini ve AK Parti olarak seçim döneminde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurguladı.

Çakır, düzenlemeye göre, yaşlılığında çalışmayı tercih eden vatandaşların bu süre zarfında yaşlılık aylıkları kesilmeksizin çalışmaya primsiz bir şekilde devam edebilmelerinin sağlandığını belirtti.

Lise veya üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası giderlerinin iki yıl süreyle gelir testi yapılmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacağına işaret den Çakır, şunları söyledi:

"Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde sigorta primi teşvikinde, işyerinde 10 ve üzerinde sigortalı çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktaydı, yapılan düzenleme ile artık bu sınır kaldırılmıştır. Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2200 olan ek göstergeleri 3000’e çıkarılmış olup, muhtarların 940 lira olan ödenekleri de bin 300 liraya yükseltilmiştir.

Çocuğu olan memur anne veya babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar mali haklar ile sosyal yardımlarına ilişkin her bir ödeme unsurunun yarısı esas alınarak ödeme yapılması koşuluyla normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getirilmektedir. Söz konusu düzenlemeden evlat edinenler de yararlanabilecektir."

Düzenlemeyle yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacağını, öğrenim gören gençlerden pasaport harcı alınmayacağını ifade eden Çakır, "AK Parti dün olduğu gibi bugün de verdiği her sözün arkasında durmaktadır. AK Parti, Eylem Planı çerçevesinde toplumu yakından ilgilendiren düzenlemeleri ivedi olarak gündeme almaya devam edecek" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.