AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"CHP, deyim yerindeyse anayasa konusunda top çeviriyor. CHP’nin yeni anayasa yapma iradesi yok. Seçimlere giderken milletimize vermiş olduğu yeni anayasa vaadini yerine getirmiyor"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP, deyim yerindeyse anayasa konusunda top çeviriyor. CHP’nin yeni anayasa yapma iradesi yok. Seçimlere giderken, milletimize vermiş olduğu yeni anayasa vaadini yerine getirmiyor" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin geçen haftalarda, Anayasa Mutabakat Komisyonu çalışmalarına henüz yeni başlamışken yersiz gerekçelerle uzlaşma masasından kalkarak komisyon çalışmalarını engellediğini ifade etti.

CHP'nin, Anayasa Mutabakat Komisyonu henüz esasa geçmemiş ve usul üzerinde konuşurken, çalışmaları sabote etme zihniyetiyle parlamenter sistem görüşlerini komisyona dayatarak, büyük çabalar sonucu oluşan uzlaşma masasını devirdiğini belirten Turan, şunları kaydetti:

"CHP’nin masayı devirmesinin akabinde, Başbakanımızın Meclis Başkanımıza yaptığı çağrı sonrasında, Meclis Başkanı, Komisyonun yeniden kurulması için Mecliste grubu bulunan parti liderlerine bir mektup daha yolladı. Ancak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın son açıklamasıyla gördük ki CHP olan bitenden ders çıkarmıyor. Yine ipe un seriyor.

Geçen hafta uzlaşma masasında taleplerini dayatırken, bu kez de Cumhurbaşkanımızın Anayasa Mahkemesinin son kararına yönelik yaptığı değerlendirmelerin geri alınması gerektiğini ifade ediyor. Deyim yerindeyse CHP top çeviriyor. Bugün bir kez daha anladık ki CHP’nin yeni anayasa yapma iradesi yok. Seçimlere giderken milletimize vermiş olduğu yeni anayasa vaadini yerine getirmiyor. Yeni anayasa sürecine katkı sağlamak yerine; darbeci zihniyetle çözümsüz bir zemin oluşturarak ve süreci tıkayarak, anayasa yapım sürecini sabote etmeye devam etmektedir. Bunun siyasi faturasını da CHP milletimize öder."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.