AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"(Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan'ın protesto edilmesi) Siz imajınızı HDP ile özdeşleştirir hale getirirseniz, imajınızı pilavla imaj hale getirirseniz millet size bugün olmaz yarın yan bakar, ıslık çalar"- "Ben dünkü tepkiyi doğru bulmamakla beraber ni

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında dün 18 Mart Stadyumu'ndaki törende Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın protesto edilmesine ilişkin, "Siz imajınızı HDP ile özdeşleştirir hale getirirseniz, imajınızı pilavla imaj hale getirirseniz millet size bugün olmaz yarın yan bakar, ıslık çalar" dedi.

Turan, AK Parti Lapseki Gençlik Kollarınca Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dünkü törenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla çok güzel gerçekleştirildiğini söyledi.

Her programın artısı ve eksisiyle masaya yatırılabileceğini belirten Turan, halkın törenlere ilgisinin anlamlı olduğunu anlattı.

Kürsüde konuşurken hiç kimsenin protesto edilmesini, yuhalanmasını istemediklerini dile getiren Turan, şöyle devam etti:

"Ancak bazı basın organlarının iddia ettiği gibi orada organize bir iş yoktu. Bizim gençlik kollarımız oraya her yıl geliyor. Sayın Belediye Başkanı da her yıl orada konuşma yapıyor. Geçen yıl da gençler vardı, partililer vardı. Kısacası aynı insanlar vardı. İnsanların kendilerini sorgulamaları gerektiğini düşünüyorum. Siz imajınızı HDP ile özdeşleştirir hala getirirseniz, imajınızı pilavla imaj hale getirirseniz, millet size bugün olmaz yarın yan bakar, ıslık çalar. Bu gayet anlaşılır bir şey diye düşünüyorum."

Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın konuşma için kürsüye koşarak gitmesi ve hitabının ardından aynı hızla yerine dönmesinin gençler tarafından alkışlandığını vurguladı.

Gökhan'ın yuhalanmasının başka bir refleks olduğunu ifade eden Turan, "Bunu doğru bulmuyorum, yapılan yanlıştır. Kürsüye çıkan kimse, konuşsun ama neden yaptılar bunu diye söylediğiniz zaman aynaya bakmazsanız, 'Yok bunu o yaptı, bu yaptı' diye kendinizi kandırırsanız bu yine olur. O yüzden bence herkes ayağının bastığı yere dikkat edecek" ifadelerini kullandı.

- "Dün baktım, HDP'nin mor rengi afişlerde hakim"

Çanakkale'nin şehitler diyarı olduğunu anımsatan Turan, bu coğrafyanın DNA'sı ile kimsenin oynayamayacağını belirtti.

Bülent Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz Çanakkale'nin o DNA'sı ile oynamaya kalkar, oraya farklı bir partinin yönetimindeymiş gibi sunarsanız bunun mutlaka tepkisi siyasal zeminde de olur diye düşünüyorum. Dün baktım, HDP'nin mor rengi afişlerde hakim. Ya CHP'nin kurumsal kimliği yok mu, CHP'li belediyenin kendi kurumsal tarzı, metodu yok mu? Niye siz başka partinin adamıymış gibi davranıyorsunuz, niye siz başka partinin adamıymış gibi reklam yaparsınız? O yüzden ben dünkü tepkiyi doğru bulmamakla beraber niçin olduğunu sorduğumda, önce aynaya bakmanız lazım diye düşünüyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.