AK Parti Grup Başkanvekili Turan:

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Türkiye'de maalesef ne kadar milli değerimiz ve milli kurumumuz varsa, bunlara zaman zaman çok farklı saldırılar ve çok farklı ithamlar, hepimizin üzülerek gördüğü bir gerçektir"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Türkiye'de maalesef ne kadar milli değerimiz ve milli kurumumuz varsa, bunlara zaman zaman çok farklı saldırılar ve çok farklı ithamlar, hepimizin üzülerek gördüğü bir gerçektir." dedi.

Turan, Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesine kazandırılan Ensar Kitabevi'nin açılışına katıldı.

Vakfın, her gün çalışmalarını artırarak varlığını daha çok hissettirdiğini belirten Turan, 37 yılı geride bırakan Ensar Vakfının, Türkiye'nin kadim kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Turan, "Siyaset, parti, vakıf, dernek hepsi gelip geçer. Ama bazı hatıralar bu milletin kaderinde hep var olurlar. Ümit ediyorum Ensar Vakfı da 37 yılı geride bırakmış olmasından dolayı gururla söylüyorum ki 137 yıl daha inşallah bu topraklarda varlığını sürdürür. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize katma değer üretmeye devam eder." diye konuştu.

Vakfın, özellikle ilahiyat fakültesi ve imam hatip öğrencilerine yönelik faaliyetlerle göz kamaştıran bir kurum haline gelmeye başladığını anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de maalesef ne kadar milli değerimiz ve milli kurumumuz varsa, bunlara zaman zaman çok farklı saldırılar ve çok farklı ithamlar, hepimizin üzülerek gördüğü bir gerçektir. Ensar biziz. Biz bu topraklarda Ensar'ın ne olduğunu bilen ve yardımlaşmayla öğrenciye bakmanın ne olduğunu bilen insanlarız. O yüzden Ensar Vakfına dönemsel olarak belli gerekçelerle iftira ve hakaret edilmesi ne Ensar'ı yolundan alıkoyar ne de bizim heyecanımızı yavaşlatır. Yolumuza devam edeceğiz inşallah."

"Çanakkalemize daha fazla yurt, daha fazla kitabevi, daha fazla faaliyet ve şube açılması hepimizin görevidir." ifadesini kullanan Turan, "Ensar ve benzeri kurumların Çanakkale'de sayısı artsın istiyoruz. Bütün ilçelerimizde şubesi, yurdu olsun. Taş taş üstüne koyan kim varsa ona destek vermekten başka bir bakışımız olamaz. Rektörüyle, vekiliyle, iş adamıyla, siyasetçisiyle Ensar'ın yanındayız ve arkasındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Kitabevinin fakülte içinde olmasının öğrencilere faydasına işaret eden Turan, sayısının artması temennisiyle buranın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ise kurumun 1979'dan beri hayır hizmetini artırarak sürdürdüğünü bildirdi.

Vakfın, Türkiye çapında 165 şubesi, merkezleri, Ensar Enstitüsü ve eğitim kurumlarıyla ciddi anlamda çalışma yürüttüğünü vurgulayan Kader, bugüne kadar 700'ün üzerinde eseri okuyuculara kazandırdıklarını da belirtti.

Konuşmaların ardından dua edilerek, kitabevinin açılışı yapıldı. Kitabevindeki bazı eserlerden alan Turan, bunları açılışa katılanlara hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.